Den franske Vogue-redaktørens ti sikreste stiltips

Emmanuelle Alt (44) er overhode i en av verdens viktigste moteinstitusjoner, franske Vogue. Hennes stil er chic, uanstrengt og personlig og nå deler hun de ti viktigste tingene enhver garderode bør inneholde.

Det er amerikanske Vogue som skriver om tipsene fra redaktøren i det franske søstermagasinet. Emmanulle har blitt et svært hett navn i moteverdenen etter at hun tok over roret fra Carine Roitfeldt i februar i år, og har figurert i en rekke magasiner siden den gang. Alle vil ha en bit av den franske fashionistaen.

Herreskjorten, pumps med stropper, store solbriller og en stripete genser

Det er egentlig lite som er typisk fransk fashionista ved Emmanuelles oppførsel. Hun røyker ikke, drikker ikke hverken alkohol eller kaffe og bruker minimalt med tid på sminke og hår. Dessuten er det bare én ting hun hater mer enn trening:

- Jeg drikker ikke vann. Cola Light er det eneste jeg drikker. Håret mitt steller jeg når jeg har tid under fotoshoots, og litt sort øyesminke er alt jeg bruker, sier hun.

Klesstilen er også avslappet og den litt for store herreskjorten er en av Emmanuelles favoritter. Kjøp en litt for stor skjorte eller en herreskjorte og match den med skinny jeans for en røff og edgy look. Er du heldig kan du kanskje låne kjæresten sin?

Hun mener også et par klassiske pumps med stropper og en stripete genser er must i enhver garderobe, sammen med et par store solbriller som kan skjule trøtte øyne.

Skreddersydd blazer, en vakker klokke og basisplagg

Emmanuelles første tips er en figursydd blazer. En slik jakke kan brukes til både hverdags og fest, og det samme kan klokken. En gullklokke kan glamme opp et kjedelig hverdagsantrekk og samtidig som den er praktisk er den et smykke. Emmanuelle nevner også basisplagg som jeans og enkle gensere og t-skjorter. Hun har for lengst skapt en Emmanuelle-uniform - mens den amerikanske redaktøren Anne Wintour som regel stiller i rådyre designerantrekk sverger Emmanuelle til grå eller sorte jeans fra billigkjeden Topshop.

- Det har verdens beste jeans, sier hun til Vogue.

Høye ankelstøvletter, en klassisk kåpe og en skinnjakke

Emmanuelles stil er enkel og aldri prangende. Ofte matcher hun skinny jeans med edgy ankelstøvletter. På sin topp ti-liste har hun derfor ankelstøvletter som man kan bruke både på jobb og fest - eller på første rad under moteshowene som Emmanuelle.

Hennes første Vogue-forside som redaktør har smellvakre Giselle Bundchen på forsiden, og Emmanuelle legger ikke skjul på at hun vil gjøre mye annerledes enn sin forgjenger Roitfelt.

- Vi har forskjellig syn på ting. Jeg vil ha mer skjønnhet og livsstil, og jeg vil bruke flere nye designere. Vi bør overraske hver gang, sier hun.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?