Derfor er Kate Middleton et folkelig moteikon

Hun sminker seg selv, velger billige butikkjeder over internasjonale motehus og sverger til ti enkle stilgrep. Kate Middleton (28) går en helt annen motevei enn prinsesse Diana.

Cathrine Elnan
Publisert:

Prins Williams (28) forlovede kommer til å få mye medieoppmerksomhet i tiden fremover, ikke minst for hva hun har på seg. Men med sine rimelige og enkle klesvalg har hun lenge fått spalteplass og ros i britisk og internasjonal presse.

Ti stilgrep

1. FJÆRHATTER: Med bakgrunn som assisterende innkjøper av tilbehør for motekjeden Jigsaw har Kate Middleton en greie for små fjærhatter.

2. ELEGANTE BALLKJOLER: Kroppsnære, fotside kjoler i friske farger fremhever figuren. Selv til fest liker Kate å gjøre det enkelt og stilrent.

3.STØVLETTER: Kate går for høye støvletter til hverdag og hest. Gjerne kombinert med feminine kjoler eller jeans.

4. SKREDDERSYDDE KÅPER: Den kommende prinsessen har sansen for skreddersydde kåper og jakker med stramme snitt.

5. OMSLAGSKJOLER: Enkle omslagskjoler, ofte i småprikkete mønstre, fremhever figuren og gir et avslappet look.

6. BLÅ JEANS: Mørkeblå denim kan brukes til det meste. Kate kombinerer det gjerne med en feminin topp og en røff skinnjakke.

7. ENKLE SKJØRT: Prins Williams forlovede trives i korte skjørt og knehøye boots i semsket skinn. Evnen til å matche garderoben har gjort henne til stilikon.

8. LANGE SMYKKER: Selv om Kate liker å holde igjen på accessoirefronten, bruker hun lange, markante smykker – til både kjoler og jeans.

9.GEOMETRISKE MØNSTRE: Kjoler med markante mønstre kler den kommende prinsessen.

10. STORE SKULDERVESKER: Kate elsker romslige vesker, gjerne i lyst skinn. Den ofte hverdagslige stilen har gjort henne til en inspirasjonskilde for mange.

Best kledde

Det amerikanske kjendisbladet People kåret henne nylig til en av verdens best kledde, og i 2008 ble utropte Vanity Fair henne til best kledd side om side med førstedamer som Carla Bruni og Michelle Obama.

Siden forlovelsen ble kjent, har Kate også vist hvor stor innflytelse hun har blant motebevisste briter. Kjolene hun har vært iført har allerede blitt utsolgt, kopiert og relansert.

Stilen sin skal Kate ha hentet fra mamma Carol, en tidligere flyvertinne. Carol har lenge dyrket den engelske country chic-looken med jeans, enkle topper og skjorter, støvletter, og kåper og jakker med feminint snitt.

Blant de rimelige engelske butikkjedene Kate er kjent for å foretrekke er Jigsaw, Kew, Whistles (hvor hun tidligere jobbet som innkjøper), LK Bennett og Crew Clothing.

Lagerfield: – Hun minner om prinsesse Mary

Liker en naturlig look

Det siste året har hun i tillegg fått hjelp fra den irske frilansstylisten Leesa Whisker, som er basert i Holland Park i London. Daily Mail skriver at Leesa ofte kommer hjem til Kate med klær, hvis de to ikke drar ut på shopping sammen. Stylisten får også æren for en rekke av Kates flotteste kjolevalg.

Middleton er heller ikke særlig begeistret for kostbare «it-vesker» fra Chanel, Hermes og Dior, i stedet er hun observert med tidløse vesker fra Longchamp som kan fås til langt under tusenlappen, ifølge Daily Mail.

Under en ferie til Mustique med William, ble Kate observert på økonomiklasse, elegant og enkel i omslagskjole fra Diane von Furstenberg og en «billigveske» fra merket Brics til en verdi av 1500 kroner.

Nå som bryllupsdagen 29. april stadig nærmer seg, er det store spekulasjoner rundt Middletons brudekjole. Ryktene har vært mange, men det har ennå ikke blitt bekreftet hvem som skal designe det som blir 2011s mest omtalte kjole.

Gjør som de kongelige! Mette-Marit går for rød høst

Valgte anerkjent motefotograf

Det var den anerkjente mote- og portrettfotografen Mario Testino som fikk æren av å forevige forlovelsesbildene til det kommende brudeparet. Den peruanske fotografen har tidligere tatt bilder av moteikoner som Kate Moss, Madonna, Emma Watson, Julia Roberts og Claudia Schiffer. Testino tok også portrettbilder av Prinsesse Diana bare fem måneder før hun døde.

Under den to timer lange fotoseansen med Middleton og Prins William hadde ikke Middleton med seg et team av make-up-artister, noe som ofte er vanlig til slike fotooppdrag. Hun valgte å sminke seg selv, ifølge motenettstedet Stylelist.

- Det at Middleton velger å sminke seg selv, viser igjen at hun er sikker på seg selv og sitt uttrykk. Både når det gjelder klær og sminke, har Middleton alltid en meget naturlig stil som er enkel å kopiere. Denne balansen mellom det naturlige og folkelige, tror jeg kan være en av grunnene til hvorfor hun er så populær, sier leder for minMote Silje Pedersen.

Bli inpirert av stilikonet Madonna!Se hennes fantastiske antrekk gjennom tidene her!

2011s mest omtalte kjole

Nå som bryllupsdagen stadig nærmer seg, er det store spekulasjoner rundt Middletons brudekjole. Ryktene har vært mange, men det har ennå ikke blitt bekreftet hvem som skal designe 2011s mest omtalte kjole. Både britiske og internasjonale moteeksperter lurer på om Middleton kommer til å velge samme designere som prinsesse Diana gjorde i 1981, nemlig designerekteparet David and Elizabeth Emanuel.

Ifølge OK! Magazine har designere allerede begynt å sende inn skisser til det britiske slottet, i håp om at nettopp deres brudekreasjon skal bli valgt. Mange har nevnt den britiske designeren Bruce Oldfield som en av de mest aktuelle kandidatene. Andre mener at Middleton vil gjøre som Diana gjorde i sin tid, og velge en forholdsvis ukjent, britisk designer til å gjøre jobben.

- Ryktene florerer om hva slags type brudekjole Middleton vil velge. Ut i fra de elegante valgene Middleton har tatt opptil nå, så tror jeg at brudekjolen kommer til å være mye mer nedtonet enn prinsesse Dianas storstilte brudekjole, som var helt i tiden den gangen. Men jeg har ingen tvil om at kjolen hun velger vil være elegant, vakker og ha et moderne snitt. Helt i tråd med Kate Middletons egen stil, sier Silje Pedersen.

SKREVET AV CATHRINE ELNAN og TORMOD HALLERAKER

Relevante saker videre:

Lyst til å prøve noe ny sminke? Sjekk ut make-up trender gjennom tidene.

Hva synes du om pels? Mote-Norge tar avstand!

Lagerfeld skaper overskrifter:- Ingen vil se tykke modeller på catwalken

Rosa diamant satte auksjonsrekord. Les mer her!

Publisert:

Finn mer innhold om: