Kjendisdesigner: - Jeg har alltid hatet det navnet

MEKTIGE VENNER: Marc Jacobs har i en årrekke vært hyllet av noen av verdens største kjendiser og mektige folk i motebransjen. Her er han sammen artisten Fergie under amFARs inspirasjons-galla i Paris i 2011. Foto: Getty Images
MEKTIGE VENNER: Marc Jacobs har i en årrekke vært hyllet av noen av verdens største kjendiser og mektige folk i motebransjen. Her er han sammen artisten Fergie under amFARs inspirasjons-galla i Paris i 2011. Foto: Getty Images

Marc Jacobs (50) mener at hans eget motehus har mistet sin identitet og blitt «forurenset».

Av ELISE GULBRANDSEN

I et intervju med W magazine forteller designeren at han vil endre navnet på sitt merke «Marc by Marc Jacobs» som han lanserte for 14 år siden. Jacobs har et navn i tankene, men vil ikke avsløre hvilket.

– Jeg har alltid hatet det navnet, sier han til magasinet.

Det er ikke bare navnet designeren vil gjøre noe med - både merkets logo, innpakningen, handleposene og interiøret i butikkene skal endres. Men den viktigste oppgaven for Jacobs er å ruste opp designet på vesker og sko.

– Jeg lot designteamet lage veskene og uheldigvis, uten mitt engasjement, får man en rekke markedsførere som forteller designteamet hva de skal gjøre.

- Forurenset

I september tok han farvel med luksusmotehuset Louis Vuitton etter 16 år som sjefsdesigner med en spektakulær og sexy visning. Årsaken var at Jacobs ønsket å rette fullt fokus mot sine egne merker, som ifølge designeren selv har slitt med sin identitet.

– Det ble forurenset, utvannet og mistet identiteten. Dette er ikke for å skylde på noen, men ting glapp, og den eneste som kan forandre det er meg, forteller designeren.

Ikke «Project Runway»

Marc Jacobs sier at han ikke ønsker å følge i fotsporene til Michael Kors, som i likhet med Jacobs har lansert sin egen underlinje samtidig som han var designer for et større motehus.

– Michael Kors har alltid vært en flott designer. Han har vært en pilar i amerikansk mote i mange år, men han har ikke forandret seg. Men han var med på «Project Runway». Han ble et kjent navn på grunn av det. Jeg skal ikke være med på det. Jeg ville ha gjort andre ting, og tro meg, jeg ville ha gjort ting som folk ville ha stilt spørsmål til.

PS: Følg minMote på Instagram på minmote_no!

MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.

Hvordan var din opplevelse i dag?