Skjørt over buksene – nå er trenden tilbake

GJØR COMEBACK: Til manges glede har buksene med tilhørende skjørt vært fraværende fra motebildet siden slutten av 90-tallet. Nå har Alexander Wang designet nye Balenciaga-varianter. Foto: Getty Images / All Over Press

Husker du da miniskjørtet og buksene var ett og samme plagg? Nå tar et av verdens fremste motehus kombinasjonen tilbake i varmen.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Torsdag formiddag viste franske Balenciaga sin vår/sommer-kolleksjon for 2014 under Paris Fashion Week. Det var knyttet skyhøye forventninger til sjefdesigner Alexander Wangs første vårkolleksjon for motehuset, og han skuffet ikke.

Kolleksjonen består av en rekke fantastiske vårplagg i sart rosa, lyseblått, mintgrønt, grått og hvitt, med både prikker og blomstermønster. Modellene ble sendt netover catwalken i alt fra magetopper, feminine skjørt, korte shortser og… bukseskjørt.

Ja, du leste riktig. Wang har nemlig overraskende nok bestemt seg for å lage sin versjon av bukseskjørtet – en kreasjon de fleste av oss har fortrengt at vi brukte rundt milleniumsskiftet. Wangs bukseskjørt består av bukser til midt på leggen med vide bein og et lite miniskjørt i A-fasong over, og kommer med både blomstermønster og hvitt.

STJERNESPEKKET: Artisten M.I.A. og skuespiller Salma Hayek pyntet seg til Balenciaga-visningen i like solbriller. Foto: NTB Scanpix

minMote-leder Sonia Huanca Vold er i utgangspunktet skeptisk til bukseskjørtet, men måtte tenke seg om en ekstra gang da hun så Balenciaga-versjonen.

- Mange husker denne trenden med gru. Vi i minMote-redaksjonen har flere ganger snakket om at dette er en trend vi håper aldri kommer tilbake. Når en så dyktig designer lager en ny vri av denne trenden, er det likevel vanskelig å se for seg at den ikke kommer til å slå an. Jeg har mye mindre tro på den pæreformede buksen, sier hun og sikter til den sorte buksen med volum rundt hoftene.

Balenciaga vår/sommer 2014 Foto: Getty Images / All Over Press

På første rad satt stjerner som Salma Hayek, Anna Dello Russo og Anna Wintour - førstnevnte i både kjole og solbriller fra det franske merket. Balenciaga har de siste årene blitt en stor kjendisfavoritt, blant annet med sine detaljrike og råekskusive rød løper-kjoler.

minMote-leder Vold er ikke i tvil om at det bare er et tidsspørsmål før Hollywood-kjendisene og fashionistaene kaster seg over vårkolleksjonen.

- Kolleksjonen er nydelig, og kommer garantert til å prege motebildet den kommende våren og sommeren. Man ser både Alexander Wang og motehuset Balenciagas signatur i designet, sier hun.

Wang tok over Belenciaga-jobben etter Nicolas Ghesquière i 2012, men har beholdt mye av merkets signaturstil i vårkolleksjonen.

De runde skuldrene og voluminøse skjørtene lever for eksempel videre. Det er også et tydelig Alexander Wang-touch på flere av plaggene, som de korte bikerjakkene og sorty magetoppene med grafiske striper.

Se bilder fra Balenciaga-visningen:

Balenciaga vår/sommer 2014 Foto: Getty Images / All Over Press
Balenciaga vår/sommer 2014 Foto: Getty Images / All Over Press
Balenciaga vår/sommer 2014 Foto: Getty Images / All Over Press
Balenciaga vår/sommer 2014 Foto: Getty Images / All Over Press
Balenciaga vår/sommer 2014 Foto: Getty Images / All Over Press
Publisert: