Norske Nina feiret to år som luksus-designer med kjendisfest

I to år har norske Nina Naustdal levd ut drømmen som luksusdesigner i London, ved siden av livet som kone og trebarnsmor. 31-åringen mener hun er et levende eksempel på at familielivet ikke utelukker drømmekarrieren.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Oslo-jenta har base i London, hvor hun driver sitt eget motemerke Nina Naustdal. «Hovedkontoret» er Ninas egen butikk like ved varemagasinet Harrod's, hvor hun hovedsakelig selger råeksklusive kjoler overdrysset av Swarowski-krystaller, blant annet til arabiske prinsesser som kan betale flere tiltalls tusen for en Nina-kjole.

VGTV:Sjekk Ninas private garberobe - verdt over 100 millioner

Designer-jubileum

Torsdag kveld feiret designeren to-årsjubileum for sitt eget merke ved å invitere over 200 gjester til butikken på Walton Street. Kjendiser, kunder og Ninas norske venner var på gjestelisten - blant annet den norske øyenbrynsguruen Fred Hamelten og fotballspiller John Arne Riise. Festplanleggingen har foregått i to intensive måneder, slik at alt skulle være perfekt når Ninas gjester kunne drikke champagne, Snow Queen Vodka-drinker og spise kanapeer og cupcakes i perfekte omgivelser. Vertinnen stilte selvsagt i en egendesignet, knall rød kjole.

Selv beskriver Nina de to siste årene som «helt fantastiske».

- Det har rett og slett vært helt utrolig! Det å se kjolene mine i blader og på kjendiser – eller det å lage noe helt nytt til en kunde – det gir meg veldig mye. Også gjør det at jeg føler at det er verdt så mye hardt arbeid, sier hun til minMote, som har fått de eksklusive bildene fra festen.

BAKGRUNN:Nina om luksuslivet: – Håper folk ser at jeg er hardtarbeidende

31-åringen pendler også fra London til Monaco, hvor familien har sitt andre bosted. Det er imidlertid i den engelske hovedstaden familien har «hovedhjemmet» sitt, og der bor Nina sammen med hedgefundmegler-ektemannen Joseph og Leah (5), Alexa (3) og Noah (2) og familiens syv chihuahua-hunder.

VGTV:- Jeg vil gjerne kle opp Mette-Marit

«Alltid» på jobb

Nina jobber lange dager og helger med sitt eget klesmerke, og har klokketro på at det er mulig å kombinere karriere med familie.

- Jeg tror man kan få til akkurat hva man vil her i livet. Selvsagt er det vanskelig å jobbe beinhardt samtidig som man har tid til barna, men jeg har jo tre av dem – så for meg handler alt om å planlegge, forklarer Nina.

Hun får dessuten hjelp av både barnepike, hushjelp og personlig assistent til å holde styr på dagene. Arbeidsdagene til Nina ser aldri like ut, men inneholder alt fra møter med nye kunder, intervjuer, presselanseringer og tegning av nye kjoler.

Etter jobb er det barna som får all Ninas tid, og en gang iblant drar hele familien på luksusferier til utlandet.

- Selvsagt trenger vi ferie nå og da. Det er også på disse turene jeg finner inspirasjon – men som oftest kombinerer jeg feriereiser med familien med jobb, møter, å treffe kunder rundt om i verden, sier hun.

LES OGSÅ:Se luksus-Ninas utrolige London-jul

Familien først

- Synes barna dine noen ganger at du jobber for mye?

- Ja, alle barn vil vel være sammen med foreldrene så mye som mulig. Men jeg tar dem alltid med meg når jeg kan, og prøver alltid å jobbe rundt timeplanen deres, svarer designeren og fortsetter:

- Man må bare gjøre det meste ut av tiden man har.

- Men har du noen gang følt at du ikke kunne klare både jobb og mammarollen?

- Nei! Jeg elsker å jobbe og lage kjoler, men familien vil alltid komme først.

I Norge havnet kjendisfiolinist Marte Krogh i søkelyset etter et intervju med bladet «Mamma», hvor hun blant annet snakket om trening for småbarnsmødre og familiens au pair-ordning. I flere medier - blant annet VG - ble Krogh konsekvent omtalt som «finansfrue» på grunn av sin ektemann i finansbransjen, noe hun senere reagerte sterkt på.

- Hvordan ville du følt det om du hatt fått en slik «merkelapp»?

- Det ville vært synd om folk hadde fokusert på dét framfor den harde jobben jeg faktisk gjør. Samtidig er dette business, og man kan ikke ta sånt personlig.

Publisert: