Jessica Alba på moteuken i Paris iført «badekåpe»

Jessica Alba (31) viste seg i en badekåpelignende kreasjon da hun dukket opp på moteuken i Paris.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Den stilsikre skuespillerinnen får sjelden tyn for sine valg av antrekk på den røde løperen, men da hun ankom Kenzos visning i Paris på søndag var det mange i motebransjen som sperret øynene opp. Skuespillerinnen var nemlig iført en kongeblå kimono-lignende kåpe med broderier.

Britiske Huffington Post mener Albas kimono ligner en badekåpe. E! Onlines motepoliti synes derimot kåpen får Alba til å se ut som en flyvertinne. Nettstedet er heller ikke imponert over Albas valg av skotøy.

Den omtalte kåpen er imidlertid eksklusiv design signert japanske Kenzo Takada. Kåpen ble også vist i en sort versjon under moteshowet Alba kom for å se.

Caroline Skjelbred, stylist i Elle, har for lengst lagt sin elsk på plagget. Hun forteller at kimonoen, som har gått inn og ut av motebildet siden 70-tallet, er en av sesongen store trender.

– Skal man kaste seg på trenden bør man style kimonen litt mer rocka enn Alba. Nicole Richie er god til dette. Hun har en bohemsk stil der den klassiske kimonoen kommer til sin rett, sier Skjelbred til minMote.

Stylisten bruker selv kimonoen i kombinasjon med t-skjorte og skinnbukser.

– Jeg er veldig glad i kimonen og bruker gjerne en mønstret variant eller en i fløyel. Til sommeren kommer jeg til å bruke kimonoen som en åpen kardigan over korte, sexy kjoler og shorts, avslutter hun.

LES OGSÅ: Sjekk Rihannas sexy design til under tusenlappen

Også da de store motehusene viste vårens trender i fjor høst, markerte det tradisjonelle japanske plagget seg.

Trendsettende motehus som Pucci, Etro og Dries Van Noten var tydelig inspirert av Østen og viste ulike varianter av kimonoen. Dette har ført til at kjedebutikkene nå bugner av Østen-inspirerte plagg der broderier og silketrykk dominerer.

Etter Kenzos visning av høstens mote, viser det seg at trenden også blir gjeldedne til høsten.

LES OGSÅ:Disse fargene må du ha i garderoben i vår

LES OGSÅ: Sjekk Biebers 10 beste moteøyeblikk

Publisert: