Cameron Diaz tipser om kjønnshår og kosthold i ny bok

BOKAKTUELL: Filmstjerne Cameron Diaz (41) er aktuell med boken «The Body Book», hvor hun gir kvinner råd til hvordan de kan elske kroppen sin. Foto: Getty Images / Harper Collins
BOKAKTUELL: Filmstjerne Cameron Diaz (41) er aktuell med boken «The Body Book», hvor hun gir kvinner råd til hvordan de kan elske kroppen sin. Foto: Getty Images / Harper Collins

Skuespiller Cameron Diaz (41) kommer med selvhjelpsråd for å hjelpe unge kvinner til å «elske sin fantastiske kropp».

Cameron Diaz er for tiden aktuell med sin nye bok «The Body Book - loven om sult, vitenskapen om styrke og andre måter å elske din fantastiske kropp». Boken handler om hvordan kvinner gjennom trening, mat og tanker kan omfavne og elske kroppen sin.

Et helt kapittel i boken er viet til temaet kjønnshår. I kapittelet som har fått navnet «En hyllest til kjønnshår» har Diaz ifølge Daily Mail skrevet at trenden der jenter fjerner kroppshår med laser permanent, høres «sprøtt» ut.

Videre skriver hun at underlivet, som alle andre kroppsdeler, ikke er immun mot tyngdekraften. «Vil du virkelig ha en hårløs vagina for resten av livet ditt?» spør hun i boken, og utdyper med at alle trender endrer seg over tid - også innenfor barbering av kroppshår.

Forteller om hudproblemene

En rekke andre temaer blir også tatt opp i «The Body Book», blant annet at kvinner bør omfavne sulten sin ved å spise sunn og næringsrik mat, og at Diaz selv liker å «svette litt hver dag».

41-åringen tar dessuten opp en periode i livet hun beskriver som pinlig, da hun selv slet med dårlig hud, og hvordan hun prøvde alt av legemidler og hudbehandlinger til ingen nytte, skriver US Magazine.

«Når jeg ser tilbake, forstår jeg at jeg ikke hadde trengt de utskrevne medisinene, dosene med gift og alle kremene. Jeg hadde ikke trengt å være så sint på huden min og ha et dårlig selvbilde. Jeg hadde bare trengt å lytte til kroppen min», skriver hun.

Blir kritisert

Boken som nylig ble lansert har fått mye oppmerksomhet, men ikke alle er positivt innstilt til Diaz' selvhjelpsråd. Daisy Buchanan i The Daily Mirror har gitt en svært kritisk anmeldelse av boken, og advarer unge jenter mot å kjøpe den.

- Personlig har jeg alltid likt Diaz, men hun er ikke lett å relatere seg til. Hun er velstående, høyprofilert og en tidligere modell som har tilgang til de beste kostholdseksperter og personlige trenere, skriver Buchanan.

- Vi trenger ikke nok en kjent kvinne som forteller andre kvinner hvordan de bør se ut. Vi trenger kjendiser som forteller kvinner at det ikke spiller noen rolle hvordan de ser ut. Livet skal handle om å hylle dine sterke sider, dine evner og utforske hva du er i stand til, skriver hun i sin anmeldelse.

Hvordan var din opplevelse i dag?