Mette-Marits designerplagg utsolgt på rekordtid

De eksklusive klærne og tilbehøret forsvant på et blunk fra nettloppisen til kronprinsesse Mette-Marit (38).

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Kronprinsessen hadde lagt ut ni varer fra sin personlige garderobe til salgs på nettet 14. juni. Fire dager etter er alt solgt, og ifølge Bloppis.no ble Mette-Marits sko, vesker og klær solgt på rekordtid.

Blant annet har noen sikret seg kronprinsessens blomstrete Gucci-sko, en skjole fra Isabel Marant Étoile og et par sexy sandaler med snøring fra Edmundo Castillo.

BAKGRUNN: Mette-Marit selger klærne sine

- Som forventet

Tidligere har Mette-Marit fått krass kritikk for sin luksusgarderobe med plagg fra blant annet Pucci, Prada, Valentino og Gucci.

Trendspesialist og kostymedesigner i NRK Lisy de Rohan Birkeland mener Mette-Marit har skaffet seg status som moteikon, og er derfor ikke overrasket over at plagg og tilbehør fra hennes garderobe ble «revet ut» av nettbutikken.

- Dette er helt som forventet. Kronprinsesse Mette-Marit er et stilforbilde for mange, i tillegg til at moteinteresserte helt sikkert har sett muligheten til å skaffe seg designerplagg for en rimelig penge. Dessuten er det klart at det kaster glans over tingene at en prinsesse har brukt dem før, sier Birkeland.

Hun trekker paralleller til britiske hertuginne Kate, som også har gjort enkeltplagg og sko populære i hjemlandet. Blant annet var hennes pumps fra LK Bennett umulig å oppdrive i lang tid etter at hun brukte dem under hennes og prins Williams Canada-turné.

- Folk har revet plagg som Kate har brukt ut av butikkhyllene, og dette blir jo nesten det samme - bare at nå har prinsessen selv faktisk hatt på seg klærne. Det er heller ikke nytt at kjente stilikoner selger klærne sine - det gjorde også prinsesse Diana på auksjon i England, forklarer Birkeland.

- Veldig hyggelig

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, er ikke overrasket over at kronprinsessens plagg har forsvunnet fra nettbutikken.

- Dette er veldig hyggelig, særlig ettersom pengene går til et godt formål, sier Hagen til minMote.

Hun kan foreløpig ikke bekrefte om det vil komme flere plagg til salgs fra Mette-Marits garderobe.

- Det har vi ikke bestemt ennå, sier Hagen.

Nylig sa hun til minMote at kronprinsessen ønsker å engasjere seg i gjenbruk, redesign og en mer miljøvennlig tekstilindustri.

Mer bevisst

Kritikken mot Mette-Marit haglet spesielt etter hun stilte i splitter ny Nobel-garderobe til over 100.000 kroner og skaffet seg like etter en luksusveske fra Hermès til over 60.000. Den siste tiden har imidlertid kronprinsessen i langt større grad satset på gjenbruk av gamle plagg. Kongeekspert Kjell Arne Totland mener nettsalget er en forlengelse av kronprinsessens forsøk på å være mer bevisst på gjenbruk.

- De valgene og prioriteringene Mette-Marit gjør har stor signaleffekt og påvirkningskraft - og gjenbruk av klær er nyttig for miljøet. Hun har til tider fått kritikk for sitt forbruk av italiensk luksusmote, og jeg har merket meg at hun den siste tiden har satset mye mer bevisst på gjenbruk av gamle plagg i garderoben. Nå slår hun et nytt slag for gjenbruk ved å selge avlagte klær og sko, sier Totland.

Som mangeårig hoffreporter har Totland fulgt kronprinsessen på mange reiser, og drar kjensel å flere av de nå solgte plaggene.

- Blant annet husker jeg de blomstrede Gucci-skoene godt fra et offisielt besøk i Thailand, sier han.

LES OGSÅ: Amerikansk motenettsted: – Mette-Marit er vår stilfavoritt!

LES OGSÅ: Sjekk Mette-Marits indianerøredobber

LES OGSÅ: Slik får du Mette-Marits stil på budsjett

Publisert:

Finn mer innhold om: