Nyheter

Skappel-jentene trosser genserkritikken - lanserer «Skappel-jakken»

Skappel-jentene fikk kritikk da de lanserte «Skappel-genseren». Nå legger de oppstyret bak seg og utvider strikkebutikken med ny jakkeoppskrift signert Dorthe Skappel.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Marte og Maria Skappel skapte strikkehysteri og store overskrifter da de lanserte butikk og la «Skappel-genseren» ut for salg for noen uker siden. Strikkepakkene med garn og oppskrift ble utsolgt i en fei, men i kjølevannet fikk Dorthe Skappel, jentenes mor og designeren bak genseren, krass kritikk for å ha kopiert genseren. Dorthe tok til motmæle og avfeide anklagene via bloggen til Maria.

«Jeg har ikke strikket en kopi av Freudian Kicks-genseren. Genseren jeg strikket er i et annet garn, en annen farge, en annen lengde og en annen strikketeknikk. At formen ligner er rett og slett fordi dette er den aller letteste måten å strikke en genser på», skrev blant annet Dorthe Skappel i innlegget.

– Vi har lagt kritikken bak oss og jeg føler leserne på bloggen min har fått en oppklaring i saken. Responsen på mammas innlegg var også utelukkende positiv, sier Maria Skappel til minMote.

LES OGSÅ: Resirkulerte rådyr design

Den siste uken har Skappel-jentene vært travelt opptatt, for i helgen lanserte de nok en oppskrift på nettbutikken sin. Denne gangen har jentene satset på en lang strikkejakke - en jakke Dorthe blant annet brukte da hun var gjesteprogramleder i «Torsdag Kveld fra Nydalen» i forrige uke.

– Det er mamma som står bak denne oppskriften også. Jakken er like enkel å strikke som genseren, men den har flere detaljer og byr derfor på nye utfordringer, fortsetter Maria.

Da Skappel-jentene la den nye strikkepakken ut for salg, ble den raskt utsolgt. Hun tror jakken likevel kan bli mer populær enn genseren.

– Salget stopper litt opp fordi garnleverandøren ikke klarer å møte etterspørselen, men så ser det ut til å ordne seg, forklarer Maria.

Det spettete, «originale» garnet Dorthe strikket jakken i og som strikkepakkene i helgen inneholdt er ikke lenger er å få tak i. Derfor vil jakken bli levert i kamel, hvitt og grått - de samme fargene som «Skappel-genseren».

– Leverandøren er veldig rettferdig og deler garnnøstene broderlig mellom oss og alle strikkebutikkene rundt om i landet. Nå har leverandøren lovet alle tilstrekkelig med garn, så det kan hende jeg også får garn til endelig å strikke jakken selv, avslutter Maria.

LES OGSÅ: Mette-Marit resirkulerte rådyr design

LES OGSÅ: Maria Skappel trapper ned modellkarrieren: – Hun er vakrere enn Dorthe

LES OGSÅ: Transseksuellvekker oppsiktpå catwalken

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Gensere
  2. Trender
  3. strikk
  4. Dorthe Skappel
  5. Maria Skappel Holzweiler

Relaterte artikler

NYHETER

Skappel-genseren har strikket seg inn i historien

NYHETER

Dorthe Skappels genseroppskrift har skapt hysteri - nå starter døtrene butikk

NYHETER

Skappel-døtrene solgte strikketøy for 2,5millioner

NYHETER

Dorthe Skappel får knallhard kritikk for «Skappelgenseren»

NYHETER

Ung strikkebølge i Norge

NYHETER

Karpe Diem gjør strikkesuksess

NYHETER

Hjemmestrikk av populær genser tar av