Ulrikke Falch trekker seg fra Vixen Influencer Awards

DROPPER PRISUTDELING: Ulrikke Falch sier hun ikke trenger en pris for jobben hun gjør. Foto: Odin Jæger/VG

Skuespilleren skriver i en kommentar på NRK at hun ikke trenger en pris for å vite at hun gjør noe viktig. 

Publisert:

Det har stormet rundt Vixen Influencer Awards siden semifinalistene ble sluppet før jul. Flere influencere fortalte til MinMote at de hadde blandede følelser til hele utdelingen.

NYHETER

– Ikke stem på meg likevel

Da finalistene ble klare før helgen, ble det kjent at Anniken Jørgensen og Martine Lunde var disket. Kort tid etter snudde juryen i den avgjørelsen, men tirsdag avslørte de at de ikke kan utelukke at flere blir diskvalifisert før utdelingen på søndag.

Tirsdag ettermiddag publiserte NRK en kommentar fra Vixen-finalist Ulrikke Falch. I kommentaren langer skuespilleren og komikeren ut mot skjønnhetsfokuset hos bloggere, influencere, medier og annonsører.

«Jeg skal fortsette å fremme mine meninger og budskap, jeg vil kommunisere noe som gjør en forskjell, og jeg tror jeg skal klare det uten tannbleking, haircarepills og sminkeprodukter. Jeg trekker meg fra finale-nominasjonen til Vixen Influencer Awards. Jeg trenger ikke en pris for å vite at det jeg gjør er viktig», avslutter hun kommentaren på NRK Ytring.

MinMote har ikke lykkes å komme i kontakt med Ulrikke Falch.

Ida Elise Eide Einarsdottir, redaktør for Vixen og jurymedlem i Vixen Influencer Awards sier til MinMote at prisen skal løfte frem både etablerte og nye influencere.

– At Ulrikke Falch som er en av de sterkeste stemmene der ute akkurat nå, velger å trekke seg synes vi er synd, men det må vi respektere, sier hun.

Falch ble først kjent som Vilde i «Skam», men har siden den gang markert seg som en feministisk stemme i den norske samfunnsdebatten. Hun holdt appell på Youngstorget på kvinnedagen i fjor, hvor hun langet ut mot skjønnhetstyranni og pornokultur.

Hun har en million følgere på Instagram hvor hun fremmer et positivt selvbilde, og humoristisk innhold. Skuespilleren var også en av komikerne som opptrådte på Latter Live i fjor.

Allerede før Ulrikke Falch trakk seg, og sakene rundt utdelingen begynte å bli kjent, så valgte Youtuberne Agnes Lovise og Celina Karine å trekke seg fra kåringen.

– Vi ønsker ikke kommentere det noe ytterligere enn at vi har trukket oss, forteller Agnes Lovise til MinMote.

Publisert: