Slik skal du flette håret i høst

Flettet hår er en enkel frisyre som er like fin til hverdags som til fest. Her ser du hvordan kopierer catwalk-flettene.

Cathrine Elnan
Publisert:

I fjor ble Alexander Wang-fletten et begrep etter at den unge designeren sendte modellene ned catwalken med lange, bustede fiskebensfletter. Det tok ikke lang tid før bloggere og kjendisene kopierte trenden. Denne høsten har fletten blitt observert igjen, denne gangen på vår- og sommervisningene til Yves Saint Laurent, Emmanuel Ungaro og Alexander McQueen.

Stjernene digger fletter. Se hvordan de fletter håret sitt, og bli inspirert.

Heidi-inspirert

På Emmanuel Ungaros visning var håret dratt stramt tilbake, med en flette kranset rundt toppen av hodet.

– Vi bestemte oss for en Heidi-inspirert hårfrisyre på denne visningen. Det er noe veldig uskyldig med denne stilen, men når det kombineres med mørke lepper blir looken mer sexy og dekadent, sier Guido, kreativ konsulent i Redken.

Ønsker du ekstra skinnede hår?Få gode tips her!

Slik får du frisyren

Fukt først håret med vann, for eksempel fra en sprayflaske. Del så håret i to separate deler, hele veien ned. Bruk et produkt som gir tekstur, som en gelé eller paste, og putt de to separate delene i to lave hestehaler. Hvis du vil ha looken fra visningen er det viktig at du strammer litt til, bruk gjerne en kam. Så fletter du håret (fra hestehalen og ned) og bruker et elastisk strikk nederst. Tvinn gjerne en liten del av håret rundt hårstrikket, slik at det ikke vises. Til slutt drar du begge flettene på toppen av hodet, og fester de med hårnåler. Frisyren er enklest å ordne med langt hår, med kort hår kan man bruke extensions.

Vil du ha lengre hår?Finn nettbutikkene som selger løshår her!

Opprullet krans

Hos Yves Saint Laurent hadde håret også en våt og glansfull look, men her var håret satt opp i en opprullet krans på baksiden av hodet.

Slik får du frisyren

Fukt først håret med vann, for eksempel fra en sprayflaske. Del så håret i to separate deler. Gre den øverste delen av håret slik at det ligger tett og stramt inntil hodet, bruk en kam og gjerne en gel med hold. Så begynner du å rulle håret innover (horisontalt). Begynn med håret over øret og jobb deg bortover samtidig som du ruller en stadig større del av håret. Til slutt når du midten, og da skal du ha fått med alt håret på den ene siden. Så gjør du det samme på den motsatte delen. Når begge delene er rullet innover, drar du de opp til midten av bakhodet og fester med hårnåler. Bruk en spray med sterk fiksering, slik at frisyren holder.

Relevante artikler videre:

Stjernene jukser også!Se stjernene som bruker parykk

Vil du ha ekstra volum?Se flere framgangsmåter her!

Få en perfekt festfrisyre!Tre snarveier til krøller

Skal du til frisøren?Slik får du frisyren du ønsker deg

Publisert: