Supermodell Ashley Graham hylles for ammebilde

AMMER OFFENTLIG: Ashley Graham får massiv hyllest i kommentarfeltet under bildet hun la ut nylig. Foto: @ashleygrahm/Instagram
AMMER OFFENTLIG: Ashley Graham får massiv hyllest i kommentarfeltet under bildet hun la ut nylig. Foto: @ashleygrahm/Instagram

Ashley Graham (32) vil skape mer åpenhet rundt det å bli mamma for første gang. 

Det er mindre enn fire uker siden at Ashley Graham og mannen Justin Ervin delte nyheten om at de hadde blitt foreldre for første gang til en liten gutt som har fått navnet Isaac.

Nylig publiserte Graham et bilde på Instagram hvor hun sitter på en kafé i New York og drikker kaffe mens hun ammer sin nyfødte sønn.

«☕️&🥛» skriver hun under bildet som hittil har blitt likt av over én million.

Hylles for åpenheten

Bildet blir massivt hyllet av folk i kommentarfeltet, blant andre av kjendiser som Demi Lovato, Helena Christensen, Stella Maxwell og Poppy Delevingne.

Demi Lovato skriver «YASSSSSS», mens Helena Christensen skriver:

«Åh, så nydelig».

Flere av Grahams følgere kommenterer lengre avsnitt hvor de takker henne for åpenheten rundt offentlig amming. En skriver:

«For 20 år siden ble jeg bedt om å forlate en kafé i Atlanta fordi jeg ammet offentlig. Jeg bar den sulte babyen min ut på gaten mens jeg gråt og skammet meg. Jeg gikk inn i en klesbutikk og spurte om jeg kunne låne et av deres prøverom for å gi babyen min mat. Vi har (forhåpentligvis) kommet lenger nå! Elsker dette bildet! Gratulerer med babyen din❤️» skriver en følger under bildet.

En annen skriver:

– Åh, dette elsker jeg! Jeg elsker å se andre kvinner amme offentlig fordi det får meg til å føle meg mer selvsikker og komfortabel når jeg gjør det, selv om jeg har gjort det i fire måneder nå. Jeg blir fortsatt flau, skriver følgeren Belle Lucia.

Får reaksjoner

Det er ikke utelukkende positive kommentarer under Grahams bilde, selv om det i all hovedsak er flest av dem. Flere påpeker at de synes at bildet er unødvendig å poste.

«Seriøst, jeg skjønner at du elsker å være mamma, men hvorfor tror alle de må slenge ut puppen av den grunn. Det er ikke søtt eller nydelig (...) Det virker som en måte å få oppmerksomhet på, og det trenger ikke du. Du er et godt forbilde på så mange måter, men dette ble for mye» skriver brukeren Oranodrob.

«Jeg ammet den lille jenta mi og elsket hvert minutt av det, men beklager, jeg synes ikke det er nødvendig for en mor å henge puppene sine ut så åpenlyst. Jeg får sikkert negative reaksjoner for at jeg skriver dette, men du må fortsatt ha respekt for de rundt deg», kommenterer Brie Bob.

Vil vise alle sider av mammarollen

Graham har tidligere denne uken lagt ut et bilde av seg selv i en stor engangs-truse som ligner en bleie. «Rekk opp hånden de som ikke trodde de ville skifte bleie på seg selv også (...) Jeg vil vise dere at dette ikke bare en regnbuer og sommerfugler. Det har vært tøft», skriver den nybakte mammaen.

Graham vil være åpen om hva som skjer med kroppen til kvinner som nettopp har født, både de positive og de utfordrende sidene ved det.

Hvordan var din opplevelse i dag?