Slik blir programmet på Fushion

BLIR EN DEL AV FUSHION: Holzweiler var det eneste norske merket som viste under moteuken i København. Nå blir de også en del av mote- og kunstfestivalen Fushion. Foto: Elise Alexandra Gulbrandsen, MinMote.

Kjente merker som Holzweiler, FWSS og Mardou & Dean blir en del av den nye, norske moteuken.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I januar kom nyheten om at den norske moteuken ble avlyst, og et halvår senere ble det kjent at de ville gå nye veier med en tredagersfestival som skal kombinere mote og kunst.

Nå er det klart hvem som skal vise og stille ut under festivalen som har fått navnet Fushion.

Kjente merker som Holzweiler, FWSS og Mardou & Dean er på listen, men det er foreløpig ikke kjent hvordan noen av merkene er involvert.

Andre mote-navn som er involvert i den nye mote og kunstfestivalen ifølge en pressemelding er blant annet Anne Karine Thorbjørnsen, Cathrine Hammel, Elisabeth Stray Pedersen, Julie Josephine, Kaibosh, Mardou & Dean, Michael Olestad, Moiré, Norwegian Rain, Swims og Søster Studio.
I tillegg er kunstnere som Frederik Heyman, Olav Stubberud og Richie Talboy nevnt.

KJENDIS

Se gatemoten fra moteuken i København

Tidligere har merkene By TiMo, Tom Wood og Pia Tjelta vært en del av moteuken, men disse er ikke involvert i Fushion-festivalen ifølge pressemeldingen.

STÅR BAK: Dite Kristensen og Hilde Pettersen Reljin. Foto: Fushion.

Ifølge grunnlegger Ditte Kristensen vil festivalen bestå av motevisninger og presentasjoner, kunstutstillinger, eventer, lanseringer og fester som skal være både inspirerende og bransjebyggende.

Fushion arrangeres mellom 28. og 30. august, og deler av programmet vil være åpent for publikum. Flere av visningene og presentasjonene vil bli holdt sentralt i bybildet i blant annet gallerier, på kjøpesentre, på gateplan og i private hager, ifølge pressemeldingen.

KLÆR

Dette er høydepunktene fra den danske moteuken

DROPPER FUSHION: Tine Mollatt sjefdesigner og eier av ByTiMo, er blant dem som tidligere har vist på Oslo Runway. Foto: GISLE ODDSTAD, VG
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.