Burberry slutter med brenning av klær

IKONISK: Det britiske merket Burberrys kjennetegn er dette rutemønsteret, som nå er endret av deres nye sjefdesigner. Foto: Getty Images. Getty Images.

Det britiske merket var i hardt vær etter å ha brent overskuddsmateriale. Nå sier de nei til både den kritiserte praksisen og pels.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Det erkebritiske merket er kjent for sine trenchcoats med rutemønster i foret som har en prislapp på om lag 15.000 norske kroner.
I en årsrapport kom det denne sommeren frem at de kvittet seg med overskuddsmateriale ved å brenne det. Merket skal ha brent klær verdt 302 millioner norske kroner på ett år.

Grunnen til at merket skal ha brent klær for den svimlende summen skal være at de ikke ønsker at de skal havne i feil hender samt å beskytte merkevaren.

Nå stopper Burberry med praksisen hvor de har brent klær, og sier samtidig nei til pels.

– Det vil ikke være ekte pels i Riccardo Tiscis debutkolleksjon, skriver de i en pressemelding hvor de også bekrefter at de ikke lenger vil brenne klær.

I mars ble det kjent at italieneren RICCARDO TISCI (43) BLIR CHRISTOPHER BAILEYS (47) ARVTAGER I DET BRITISKE MOTEHUSET. Tisci viser sin første kolleksjon for Burberry under London Fashion Week i midten av september.

Det er ingen tvil om at Tisci har nye planer for motehuset. Han har blant annet gått bort fra de klassiske rutene og designet en nytt mønster, samt endret logoen.

Burberry har tidligere HATT EN REKKE KJENDISER, BLANT ANDRE DANSKE PRINS NIKOLAI, PÅ CATWALKEN, og merkevaren er ettertraktet verden over.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.