Dette blir den nye trendfargen i 2019

KORALL: Pantone spår at oransjefarge inspirert av korallrev blir den mest populære fargen i 2019. Foto: Getty Images

Pantone spår at neste års heteste farge er «living coral».

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Hvert år kårer det toneangivende fargeystemselskapet Pantone hvilken farge de mener vil være mest fremtredende. For 2019 har de troen på fargen de kaller «living coral» som de beskriver som en «oransje farge, med en gylden undertone».

Ifølge motenettstedet Fashionista trekker fargesystemselskapet tråder til at mennesker i dagens samfunn har behov for «trøst og munterhet i et kontinuerlig skiftende miljø». Korallrev er et sted hvor levende ting i havet drar for å søke etter mat og husly, og oppfattes dermed som en beroligende farge for oss mennesker.

NYHETER

Chanel sier nei til eksotisk skinn

ORANSJE: Den nye trendfargen er ifølge Pantone oransje med gylne undertoner. Foto: Getty Images

Man har allerede sett spor av forskjellige varianter av oransje i motebildet, for eksempel var en av de mest trendy fargene i sommer brent oransje.

Under moteukene i høst, hvor kolleksjonene som slipper neste år vises, hadde også flere designere inkorporert korallfargen, blant andre Burberry og Margiela.

Pantone kåret fargen «utra violet», som er en klar lillafarge, til den de hadde mest troen på i 2018. Fargen har utmerket seg dette året både på catwalken og når det kommer til interiør, så man skal ikke se bort ifra at ï neste år ville alle kle seg i oransje klær og male veggene som et korralrev.

Publisert: