Nyheter

Se årets «Forbrytelsen»-genser - design fra Færøyene

Gudrun&Gudrun-designerne bak Sarah Lunds «Forbrytelsen»-genser klarer ikke produsere nok til å mette etterspørselen. I kveld stiller hun i nok en strikkegenser fra Færøyene.

  • Dan Kåre Engebretsen
Publisert:

Gudrun&Gudrun-designerne bak Sarah Lunds «Forbrytelsen»-genser klarer ikke produsere nok til å mette etterspørselen. I kveld stiller hun i nok en strikkegenser fra Færøyene.

Av: JØRN PETTERSEN

«Alle» ville ha genseren Sarah Lund (Sofia Gråbøl) brukte i første sesong av «Forbrytelsen» – og interessen ble ikke mindre da hun dukket opp i en ny genser i sesong to. Produsenten og designerne, Gudrun&Gudrun som holder til på Færøyene, klarte rett og slett ikke å levere nok. I kveld har NRK premiere på tredje og siste sesong av suksesserien, og Gråbøl selv har sørget for å skaffe seg nok en strikkegenser fra samme merke.

Genser-hysteriet startet med en off-white og mønstret kreasjon i første sesong og fortsatte med en knall rød versjon i andre. I den tredje sesongen har Gåbøls karakter Sarah Lund på seg en blå og hvit Gudrun&Gudrun-genser.

Og genservalget er ikke tilfeldig. Det var skuespillerinnen selv som falt for genseren fra Færøyene og bare «måtte» ha den som en del av garderoben til Sarah Lund i serien. Lite visste hun da om at genseren skulle bli en av seriens største snakkiser, bortsett fra hvem som er morderen.

Selv mener Gråbøl genseren passer perfekt til den selvsikre og tøffe Sarah Lund.

– Det er en genser som forteller så mange historier. Den forteller om en person som ikke spiller på sin egen seksualitet, det er viktig. Sarah er så trygg på seg selv at hun ikke trenger å bruke skjørt og fremheve seg selv på den måten, sier Sofie Gråbøl.

I butikkene selges genseren for rundt 2.500 kroner.

minMote-leder Sonia Huanca Vold tror den blå genseren kommer til å bli enda mer populær enn de to andre.

- Det er ikke første gang et plagg blir populært etter å ha dukket opp i en TV-serie. For eksempel ga Blair en renessanse til hårbøylen i «Gossip Girl», mens Carrie gjorde navnesmykker til et «må ha»-tilbehør i «Sex og Singelliv», sier hun og fortsetter:

- Gudrun&Gudrun kan nok bare begynne å masseprodusere den blå genseren. Ikke bare blir den kjent gjennom «Forbrytelsen» - den passer også perfekt inn i trendbildet denne høste. Blant annet har suksessdesigneren Isabel Marant sendt sine modeller nedover catwalken i mønstret strikk.

Les også:

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside
Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Gensere
  2. Design
  3. TV-serie

Relaterte artikler

NYHETER

Slik blir du høstens heteste mann

NYHETER

10 deilige julegensere

NYHETER

«Downton Abbey»-stilen erobrer verden

NYHETER

Dorthe Skappel får knallhard kritikk for «Skappelgenseren»

NYHETER

Karpe Diem gjør strikkesuksess

MOTE

Hold varmen i høstens heteste strikk

KLÆR

Mønstret, hvitt og fargerikt: Vårens kuleste gensere