Modellmamma Øvrebø om signeringen av tiåring: - Helt drøyt

KJENDISMODELL: Allerede som tiåring har Kristina Pimenova fått et stort navn i modellbransjen. Foto: @kristinapimenova2005

Norges mest profilerte modellmamma, Eivor Øvrebø, mener signeringen av ti år gamle Kristina Pimenova er langt over streken.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Forrige uke ble det kjent at tiåringen, som opprinnelig er fra Moskva i Russland, har skrevet kontrakt og blitt en del av modellstallen til byrået LA Models.

Pimenova har også flyttet til Los Angeles for å satse på modellkarrieren.

Samtidig mener mange kontrakten er kontroversiell på grunn av hovedpersonens unge alder - og mamma Glikeriya Pimenova har fått kritikk for å publisere «provoserende» modellbilder av datteren i sosiale medier.

Moren styrer også datterens Instagram-konto, som oppdateres med profesjonelle modellbilder og bilder hun selv har tatt.

- Utenkelig i Norge

Eivor Øvrebø har vært i modellbransjen i over førti år, og har siden 1971 eid og drevet modellbyrået Team Models. Hun mener signeringen av ti år gamle Pimenova er kritikkverdig - men ikke uvanlig.

KRITISK: Eivor Øvrebø mener tiåringer bør holdes unna modellkontrakter. Foto: Janne Møller-Hansen/VG

- Amerika er full av barn som jobber som modeller - med kontrakter. Sånn er det der borte, de har barnestjerner i alle varianter. Men det betyr selvsagt ikke at det er greit, sier hun og fortsetter:

- Jeg mener at barn skal få lov til å være barn. Å gjøre en jobb en gang i blant som er gøy for dem synes jeg ikke er noe stort problem, men å skrive en arbeidskontrakt med en 10-åring er helt drøyt. Og selvsagt utenkelig i Norge.

Øvrebø forklarer at hun generelt er kritisk til å skrive kontrakt med noen som er under 18 år gamle.

- Og dette er jo ingen enkel bransje å være i heller. Én ting er å være karrierebevisst, men det kan jo hende denne jenta har et ønske om å bli noe helt annet enn modell når hun er gammel nok til å tenke selv.

Kalles supermodell

Den russiske jenta har uansett skaffet seg lang erfaring i bransjen til tross for alderen.

Allerede da hun var tre år gammel, begynte hun å jobbe som modell. Siden den gank har hun vært på forsiden av Vogue Bambini, samt gjort kampanjer for blant annet Dolce & Gabbana, Roberto Cavalli og Armani.

Når hun nå har skrevet kontrakt med LA Models, er det for byråets «youth»-seksjon, og eier Heinz Holba sier følgende i en pressemelding, skriver Daily Mail:

- Å være så kjent i modellbransjen når man er ti år gammel er ikke en liten bragd. Byrået ser fram til å ha en langvarig forhold med denne lille supermodellen.

Publisert:

Finn mer innhold om: