Lena Dunham kritiserer motemagasin på Instagram

REAGERER: Lena Dunham er blant annet kjent for å stå i mot kroppspresset, og reagerer på at magasinet El Pais har gjort henne slankere. Foto: NTB scanpix
REAGERER: Lena Dunham er blant annet kjent for å stå i mot kroppspresset, og reagerer på at magasinet El Pais har gjort henne slankere. Foto: NTB scanpix

Lena Dunham (29) anklager et spansk motemagasin for å ha photoshopet et bilde av henne til det ugjenkjennelige.

Dunham postet tirsdag et bilde hvor hun selv mener at hun er kraftig photoshopet. Under Instagram-bildet skriver «GIRLS»-skaperen:

«Hei El Pais! Jeg føler meg beæret over å få pryde forsiden deres, og er veldig glad for at Ruven Afanador tok bildet, for du får meg alltid til å føle meg nydelig. MEN dette er IKKE sånn kroppen min ser ut, eller noen gang vil se ut. Magasinet har redigert bildet mer enn vanlig».

Denne GIF-saken må du se: «Girls»-Hannahs beste (mote)øyeblikk

untitled link

Står i mot kroppspress

Bildet har i skrivende stund fått over 39 000 likes og 1300 kommentarer. Magasinforsiden viser Dunham posere i en hvit, kort A-formet kjole med armene over og ut til siden.

Dunham, som nylig avslørte at serien «GIRLS» går mot slutten, er kjent for å ytre sterke meninger i det offentlige rom og har utpekt seg selv som feminist en rekke ganger. Hun er også sterk motstander av kroppspresset unge jenter utsettes for, noe som kommer hyppig til uttrykk i «GIRLS».

I forbindelse med photoshop-reaksjonen på Instagram, postet også Dunham dette bildet med følgende tekst:

«Jo eldre jeg blir, jo mer komfortabel blir jeg med meg selv.»

AMEN!👊

Oppdatering:

Det spanske motemagasinet svarte Dunham kort tid etterpå og skrev at bildet var godkjent av agenturet og PR-agenten som representerer Dunham. Videre presiserer de at magasinet ikke anerkjenner retusjering som forandrer en person, og at bildet er kjøpt fra en photoshoot fra 2013.

Magasinet har beskjært bildet, men sier at de ikke har retusjert det noe mer enn originalbildet de fikk tilsendt da de kjøpte det.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?