Skattelistene 2015: Disse tjener mest og minst i mote-Norge

motebloggere

Mens Caroline Berg Eriksen og Camilla Pihl tjener betydelig mer enn de gjorde i 2014, har inntekten til Tone Damli sunket.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
motebloggere

Camilla Pihl og Jenny Skavlan. Foto: NTB scanpix

motebloggere

Caroline Berg Eriksen. Foto: NTB scanpix

motebloggere

Vanessa Rudjord. Foto: NTB scanpix

Blant profilene i mote-Norge er det Line Langmo og Caroline Berg Eriksen som fortsetter å være en av Norges best betalte bloggere. Mens redaktørene i mote-Norge tjener mer enn noen gang, har også inntektene til moteprofiler som Celine Aagaard og Camilla Pihl økt med flere hundre tusen.

Les også: Sjekk hvem som tjente mest der du bor.

Blogger og eks-redaktør Vanessa Rudjord stod oppført med 575 000 kroner i inntekt i fjor, og 1,2 millioner i formue. I år står hun oppført med 0 i formue og 0 i inntekt. Artist og moteblogger Tone Damli tjente 891 000 kroner i fjor, noe som tilsvarer rundt 70 000 mindre enn året før.

Blender Agency
NYHETER

Dette er mote-Norges ukjente millionbrødre

Kyrre Alver og Magnus Thorud bak Blender Agency tok ut 2 millioner kroner i fjor, mens i år har inntekten økt med 4,7 millioner kroner for hver av dem.

Her er skattelistene for inntektsåret 2015:

Motebloggerne

Artikkelen fortsetter under bildet.

På inntektstoppen blant motebloggerne troner Line Langmo i år som i fjor. Hun står oppført med 4,1 millioner i inntekt, og 83 millioner i formue. Caroline Berg Eriksen har tatt ut 600 000 kroner mer enn i fjor, og tjener nå 1,9 millioner kroner. Moteblogger Camilla Pihl har millionlønn sammenlignet med i fjor - i år hadde Pihl inntekt på 1,3 millioner kroner som er nesten 500 000 kroner mer enn i fjor.

Les også: To norske 20-åringer ble 2,4 milliarder rikere i fjor

Celine Aagaard bak bloggen Envelope har gått opp nesten 400 000 kroner i inntekt det siste året. Aagaard hadde en inntekt på nesten 1,4 millioner i 2015.

Mens artist og moteblogger Tone Damli tjente i 890 000 kroner i 2015, noe som betyr nedgang på rundt 70 000 kroner sammenlignet med året før.

Gründere og designere

Artikkelen fortsetter under bildet.

Brødrene Stein Marius og Petter Varner bak Varner-Gruppen, som eier butikkjeder som Bik Bok, Cubus og Dressmann, har begge milliardformuer, og i år som i fjor, troner brødrene på toppen av inntektslisten til de norske gründerne og designerne.

Selv om Petter Varner i 2015 er oppført med en inntekt som er 8 millioner lavere enn i 2014, ser det ikke ut til at han lider noen økonomisk nød: Formuen, som i 2014 var på 750 millioner nemlig vokst med nærmere 40 millioner kroner.

Les også: Medietoppene kutter for milliarder - tjener millioner

Varner-brødrene er ikke det eneste søskenparet som kan vise til høye inntekter. Kyrre og Mats Alver, som står bak moteagenturet Blender Agency, tok begge ut millionbeløp i fjor. Brødrene tok ut rundt to millioner inntektsåret 2014, mens i år tok Kyrre ut 6,7 millioner kroner. Magnus Thorud, som også er en av eierne bak Blender Agency, tok ut samme beløp.

Moteredaktører og ledere

Artikkelen fortsetter under bildet.

Også i inntektsåret 2014 tjente moteredaktørene godt. Mens ansvarlig redaktør i Aller Media og tidligere KK-redaktør Gjyri Helen Werp tjente 200.000 mer i 2015 enn i 2014, har Se & Hør-redaktør Ellen Arnstad økt inntekten med 29 000 kroner. Sjefredaktør i ELLE, Signy Fardal, tjener rundt 200 000 mer i år enn fjor, men er til gjengjeld oppført med 0 i formue. I fjor var formuen i overkant av en million.

Publisert: