Fire ganger Skam-Noora nailet situasjonen

GIRL POWER: Skam har satt både satt voldtekt, overgrep og kroppspress i fokus gjennom to sesonger. Under mediedagene i Bergen bekreftet serieskaper Julie Andem at det vil komme en tredje sesong.  Foto: Skjermdump NRK (Innhentet tillatelse)
GIRL POWER: Skam har satt både satt voldtekt, overgrep og kroppspress i fokus gjennom to sesonger. Under mediedagene i Bergen bekreftet serieskaper Julie Andem at det vil komme en tredje sesong. Foto: Skjermdump NRK (Innhentet tillatelse)

Noora er ikke redd for å skille seg ut, eller si akkurat hva hun mener og det digger vi. Her er fire eksempler på nettopp det.

Ok, vi innrømmer det. Nå har vi altså så kratige Skam-abstinenser at vi må mimre tilbake. Siste episode gjorde oss lettet, men hva vil skje nå? Dette kan være noen av de mulige utfallene. Vi blir temmelig overrasket hvis Noora ikke nailer praten med William når han kommer tilbake. Men først, for aller siste gang: #williammåsvare

Her er fire eksempler på når Noora virkerlig nailet situasjonen:

1. When Nikko fucka med the wrong girl

Det er vel ingen overdrivelse å si at Noora eide den ubehagelige samtalen med broren til William, Nikolai, på torsdag i forrige uke. Noora naila den så hardt at til og med Kripos og politiets nettpatrulje hyllet henne.

Foto: Skjermdump Facebook
Foto: Skjermdump Facebook

2. When William var en dritt mot Vilde

Vi husker vel alle scenen som utspilte seg midt i skolegården da Vilde kvinnet seg opp til å levere tilbake den teite Penetrator-genseren til William. Foran alle sa han da at han ikke så på Vilde som noe trofé: «For det er du ikke fin nok til».

Heldigvis hadde Vilde «gjengen allianse» rett bak seg, og Noora ga William den reprimanden:

«For en fet fyr du er. Blir bare så utrolig nysgjerrig på hva som kan ha skjedd med deg, som gjør at du har så store mindreverdighetskomplekser at det å pisse på følelsene til en liten uskyldig førstisjente får deg til å føle deg stor og kul.»

Litt rart å tenke tilbake på hvor mye vi hatet William på dette tidspunktet.

«Skam»-skaperen: Historien om Noora og William er ferdig spilt inn. Det skjer!

3. When Noora made u realize potet er sunt for deg

På hytteturen i påskeferien lagde Noora og Vilde mat, og Noora bestemte at jentene skulle spise spansk tortilla, altså omelett med potet. Denne uken kom det frem at Noora har også hatt spiseforstyrrelser, og i påsken så vi at Noora kjente igjen atferden til Vilde. Vilde ville nemlig ikke spise poteter eller rundstykker og påsto at hun var allergisk.

«Jeg bare liker det ikke. Og så er det ganske usunt», sa Vilde, men Noora forklarte at poteter inneholder masse sunt.

4. When Noora nektet å bidra til kroppspress

Da Vilde hadde jobbet skikkelig hardt med å fikse Brun og Blid-spons til bussen, og Noora nektet å gå med på det fordi det gir unge folk et umenneskelig kroppspress. Vilde ville jo bare at jentene skulle være pene: «Du bruker jo rød leppestift, det er jo fordi du vil være pen», mens Noora bare: «Det er ikke derfor jeg gjør det! Det er fordi JEG synes det er fint!».

Foto: Skjermdump skam.p3.no
Foto: Skjermdump skam.p3.no

Se hvordan du legger rød leppestift à la Noora her:

Hvordan var din opplevelse i dag?