Norske Merethe (23) blir Victoria’s Secret-modell

POSERER FOR UNDERTØYSGIGANT: Merethe Hopland (i midten) går i fotsporene til modellene Doutzen Kroes (til venstre) og Heidi Klum (til høyre) – her avbildet på Victoria’s Secret-catwalken i henholdsvis 2012 og 2008. Foto: Jay Harrison / Supreme Management / Getty Images / All Over Press

Bergensjenta Merethe Hopland følger i fotsporene til verdens fremste modeller.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

Den amerikanske undertøyskjeden er kjent for å bruke verdens vakreste kvinner som modeller, blant annet Miranda Kerr, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio og Gisele Bündchen. Nå kan også Merethe Hopland legges til på listen.

Bildene Merethe har tatt for undertøysgiganten vil bli brukt på Victoria’s Secrets hjemmesider, men det er foreløpig ukjent når de vil publiseres.

- Jeg er smigret og heldig som har fått denne jobben. Jeg ble så glad og overrasket da de booket meg og var helt i hundre, sier Merethe til minMote.

Dette er ikke første gang Merethe Hopland poserer for en av de største aktørene i bransjen. I fjor frontet hun blant annet en kampanje for motehuset Chanel. Likevel var hun mer nervøs enn vanlig på vei til fotoopptaket med undertøyskjeden.

- Det viste seg å være helt unødvendig fordi de var så hyggelige alle sammen. Vi lo oss gjennom hele shooten og spilte høy musikk. Jeg hadde på meg alt fra hverdagsklær til beach girl looks, forteller modellen.

COVER-JENTE: Merethe Hopland har prydet forsidene til flere kjente motemagasiner, blant annet Marie Claire. Foto: Faksimile / Marie Claire

Som 16-åring ble Merethe oppdaget i Bergen av modellagenten Donna Ioanna Iouannou, som også er kjent som «Top Model»-dommer på TV3. Siden har Merethe vært bosatt i Milano, London og New York, hvor hun har posert for prestisjetunge motemagasiner som Vogue og Harper’s Bazaar.

- Kan bli en av englene

Merethe er for tiden bosatt i New York, hvor hun deler leilighet med to svenske modellkollegaer. I tillegg til å jobbe som modell tar hun også skuespillertimer hos den anerkjente skuespillerlæreren Bob Krakower.

- Det er nok derfor hun skiller seg ut. Hun er ikke bare vakker, men klarer å leve seg godt inn i forskjellige roller foran kamera, sier Merethes modellagent Donna Ioanna Iouannou til minMote.

Hun er henrykt over at modellen har landet en jobb for undertøyskjeden.

- Victoria’s Secret var helt ville etter henne, og jeg er overbevist om at hun på sikt kan få plass i deres årlige show og bli en «Victoria’s Secret Angel», sier Iouannou.

HAR FÅTT ENGLETITTEL: De anerkjente modellene Candice Swanepoel, Karlie Kloss og Alessandra Ambrosio er alle Victoria’s Secret-engler. Foto: NTB Scanpix

Undertøysgiganten har i flere år operert med såkalte «engler», som er merkets frontfigurer og som får være catwalk-modeller i deres spektakulære undertøysshow. Modellene gjør gjerne flere oppdrag for merket før de blir tildelt tittelen, og blant tidligere engler finner man store navn som Heidi Klum, Naomi Campbell og Tyra Banks.

- Det var etter å ha vært modell på nettsiden at modellen Candice Swanepoel til slutt ble en av «englene», forteller modellagenten.

Var kortklipt guttejente

Også Merethe drømmer om å få engletittel, men hun våger ikke håpe på at det vil skje med det første.

- Dette er en fantastisk mulighet for meg, og jeg vet at flere av «englene» startet på denne måten. Med en gang man får en for innenfor er det lettere, men jeg må ta noen nye bilder med min nye look før jeg tør å tenke mer på det.

Merethe har tidligere vært kjent for sin kortklipte frisyre, men har nå fornyet utseendet med lange lokker. Hun håper at det vil bidra til å løfte modellkarrieren til nye høyder.

- Det er helt merkelig å tenke på at det ikke er så lenge siden jeg var en kortklipt guttejente og at jeg nå jobber for Victoria’s Secret. Snakk om kontrast! Jeg fikk jo Chanel-kampanjen med det korte håret og har gjort mye spennende, men jeg trives med den nye looken min. Jeg føler meg mer feminin og selvsikker. Nå håper jeg at «sky is the limit», sier Merethe.

Publisert: