Mette-Marit om luksuskritikken: Flott at folk engasjerer seg

PÅ UTKIKK: Kronprinsesse Mette-Marit håpet hun skulle finne seg noe på Gjenbruksdagene som hun kunne ta med seg hjem. Foto: NTB Scanpix

Kronprinsessen har den siste tiden fokusert mye på gjenbruk, men under Fretex gjenbruksdager i Fredrikstad måtte Mette-Marit svare på kritikken mot designergarderoben.

Publisert:

Kronprinsessen fikk skryt for bruktantrekket hun hadde på seg da hun deltok på Fretex gjenbruksarrangement på Stortorvet i Fredrikstad fredag ettermiddag.

MinMote-leder Sonia Huanca Vold mente kjolen var et godt eksempel på at brukt og billig kan være vel så bra som dyr luksusdesign.

Mette-Marit har en rekke ganger høstet kritikk for sin eksklusive garderobe, og på spørsmål fra NRK hva kronprinsessen tenkte om kritikken, roste hun folket for deres iver.

LUKSUS: Mette-Marit har en forkjærlighet for eksklusiv italiensk design, og denne kåpen fra Valentino til en verdi av 24 000 kroner har kronprinsessen blitt observert i en rekke ganger. Her er hun i forbindelse med Estlands president Toomas Hendrik Ilves offisielle statsbesøk i Norge tidligere denne uken. Foto: NTB Scanpix

- Det er flott at folk engasjerer seg. Så er det veldig hyggelig for meg å støtte Fretex her i dag, svarte Mette-Marit.

Les MinMote-Sonias kommentar:Derfor angår Mette-Marits kjolebruk oss

Kronprinsessen benyttet også anledningen til å presisere at hun bruker designerkjolene sine flere ganger.

- Siden jeg har på meg en Fretex-kjole i dag, er det første gang jeg kan svare på hvor den er fra. Det er litt morsomt, lo kronprinsessen som til vanlig aldri oppgir hvor plaggene hennes er fra.

Skrøt av Skavlan

Sammen med Jenny Skavlan (28) har kronprinsessen den siste uken satt fokus på gjenbruk og redesign via sine Instagram-profiler.

- Jenny er et flott forbilde. Dessuten er det veldig hyggelig å kunne støtte Fretex på denne måten og sette fokus på hva de gjør. Som her i Fredrikstad hvor de driver med sysselsettingstiltak for hundre mennesker, sa Mette-Marit til MinMote.

Mette-Marit har donert bort flere skatter fra sin garderobe som skal auksjoneres bort i forbindelse med arrangementet, blant annet to Prada-kjoler som har blitt redesignet av Jenny Skavlan. På den ene kreasjonen hadde stilikonet blant annet festet blomsterdekorasjoner på kjolens skuldre og hofter.

- De ble veldig fine. Hun kan jo sy i motsetning til meg, lo kronprinsessen.

Publisert:

Finn mer innhold om: