-Jeg designer for jenter som tør å satse!

Kari Traa er kanskje mest kjent for kulekjøring, men designer også sporty klær som omsetter i millionklassen. Målet til Kari Traa er å designe klær for jenter, på jenters egne premisser.

silje
Publisert:

- Jeg designer klær for jenter som vil se ut som jenter. Jenter som er aktive og driver med sport og moro, og som tør å satse. Klærne skal være behagelige og helt på jenters egne premisser, sier Kari Traa til minMote.

Designersuksess

Kari Traa AS har vært en suksess siden oppstarten og i fjor omsatte selskapet for 80 millioner kroner. Målet for selskapet i 2009 er på 100 millioner kroner. Traa har tatt utgangspunkt i egen bakgrunn som kulekjører og bruker sine egne erfaringer i utvikling av design. Hun tror noe av grunnen til suksessen ligger i at merket skiller seg ut på en positiv måte.

-Jeg tror at noe av grunnen til at vi har hatt så stor suksess, er at vi er annerledes. Vi skiller oss ut på markedet med vår design. Jeg er spesielt opptatt av at det vi lager skal være nyskapende, men også funksjonelt og behagelig. For eksempel skal det ikke være noe problem å gå fra skibakken og rett på afterski, uten at man skal skifte. Vi jenter er jo opptatt av hvordan vi ser ut og nå er det jo fint mulig å være kul og varm på samme tid, sier Traa.

På jakt etter varme klær? Her er fem investeringer som gjør det høstklar.

Traa har flere ganger vunnet pris for God Design og kan se tilbake på en aktiv karriere med OL-gull, VM-gull og flere verdenscup-titler. Og selv om fokuset er mest på design, er Traa fortsatt opptatt av å delta og sette opp arrangementer jenter som tør å satse på ekstremsport.

- Du kan vel si at jeg opptatt av å videreføre arven i kulekjøring. Jeg er opptatt av at jenter tør å satse, sier Traa til minMote.

Iselin Steiro satset på modellkarrieren. Nå er hun på lønnstoppen!

Funksjonell og sporty design

Kari Traa AS startet i 2002, da 35-åringen begynte med luedesign. Kolleksjonen utvidet seg raskt til å omfatte klær, undertøy, tilbehør og jentehjelmer, inspirert av egen karriere og norsk natur. Traa er opptatt av å skape både funksjonell og morsom design.

-Høst-og vinterkolleksjonen hedrer den norske naturen, den er leken. Rim, snøkrystaller og frost er utgangspunktet for kolleksjonen. Det er mye fokus på friske blåfarger, det skal synes! Men det er også en del rosa i kolleksjonen, den er fargerik. Selv blir jeg veldig glad av å se på farger, avslutter Vosse-jenta til minMote.

Relevante artikler videre:

Neonrosa var hot i sommer, men er også en flott høstfarge.Slik bruker du fargen

Tilbehøret er viktig.Ukens trendsetter sverger til mye smykker!

Lite penger, men lyst på noe nytt?Sats på en mønstrete strømpebukse!

Publisert: