De fineste festfrisyrene

Nå er festsesongen like rundt hjørnet og i tillegg til kjolen og sminke trenger også håret det lille ekstra. Her er sju festfine frisyrer du enkelt kan fikse selv.

Mari Glans
Publisert:

Å style håret selv trenger ikke å være så vanskelig, og det er på ingen måte nødvendig å dra til frisøren for å sette opp håret før julebordet. Her er sju forskjellige frisyrer du kan velge mellom, som alle er enkle å få til med riktige redskaper og litt øvelse.

Glamorøse krøller

Store krøller i håret ser alltid glamorøst ut og er derfor en perfekt festfrisyre. Her kan du også selv bestemme hvor pyntet frisyren skal være ved å velge bredere sideskill og lage store bølger i den nederste delen av håret, eller lage mer volumiøse krøller gjennom hele håret.

Du kan enkelt få krøllene ved hjelp av en krølltang, rettetang, hårruller eller ved å bruke fingre og hårspenner. Ved å bruke riktig teknikk kan du få flere forskjellige variasjoner og frisyrer.

Det som er viktig å huske på samme hvilken metode man velger, er å alltid bruke varmebeskyttende produkter før man bruker rettetang eller krølltang, og preparere håret med stylingprodukter med hold i for å få et ekstra holdbart resultat.

Om du bruker rettetang for å lage krøllene,får du best resultat om du har en rettetang med runde og fleksible kanter, da unngår du å få hakk og ujevnheter i håret. Men den kan selvfølgelig gjøres med de fleste typer rettetenger.

Se detaljert framgangsmåte for å lage krøller med rettetang her!

Om du vil bruke krølltang, hårruller eller rulle på fingrene, finner du detaljert framgangsmåte her!

Sidestilt topp

Denne frisyren er en favoritt blant stjernene og er en mer trendy variant om man vil sette opp håret. Den kan varieres slik at den passer for alle anledninger, enten det er et formelt julebord eller en førjulsfest. Denne frisyren passer også til alle hårtyper, enten du har krøllete, tykt hår eller fint, slett hår.

Velg om du ønsker å ha en glatt og klassisk variant, eller om du vil ha en mer tilfeldig og rufsete variant. Det eneste du trenger er hårspenner, hårstrikk, et stylingprodukt med hold, hårspray og eventuelt en krølltang om du vil ha bølger i håret i tillegg.

MinMote.no - Norges største moteside

Bølger til siden

Nå som 80-tallet er supertrendy er den brede sideskillen tilbake. For å gjøre frisyren festfin, kan håret krølles fra midten og ned, og legges til den ene siden. Velg selv hvor 80-talls du vil ha frisyren ved å justere størrelsen på krøllene. Større krøller gir en mer glamorøs frisyre.

Start med å legge håret i en bred sideskill. Preparer håret med et stylingprodukt som gir hold og volum, som for eksempel hårskum. Del så håret opp i seksjoner, og krøll hver seksjon med krølltang eller rull dem opp på hårruller og føn over.

Gre så gjennom krøllene med fingrene. Fest håret på den smaleste siden av hårskillen bak ørene og gjerne fest håret til hodebunnen med noen ekstra spenner mot midten av bakhodet. Husk at det fortsatt skal se pent ut, så bruk så få spenner som mulig og skjule dem så godt du kan.

Tupper håret som ligger på den ene siden lett i røttene for å få ekstra volum, og spray over med hårspray for å feste frisyren.

Les mer om denne frisyren!Sideskillen er tilbake

Festfin hårpynt

En enkel måte å pynte håret på enten man vil ha det oppsatt eller løst, er å la tilbehør stå for utsmykkingen. Bruk et hårbånd eller en hårbøyle med store detaljer. Paljetter, stener, brosjer og sløyfedetaljer er med på å gjøre tilbehøret til et smykke for håret. Fløyel er hot denne sesongen, så gå for en fløyelsvariant for en moderne og sofistikert stil.

Fjær på hodet er også en stor trend, og brukes både alene og på hårbøyler. Velg sorte fjær for en mer sofistikert look, eller gå for glade farger for full effekt. På Fendis høstvisning var fjærene festet direkte i håret som en kul detalj.

Sløyfene har vært i motebildet lenge, og er en fin detalj til fest. Går for en overdimensjonert sløyfe for en kul og morsom look, eller gå for mindre sløyfer som en feminin og søt detalj.

Det viktigste er at hårpynten skal være fin nok til fest, så velg blanke materialer og detaljer som ser skinnende og eksklusive ut.

Her er den kuleste hårpynten.Høstens mest trendy tilbehør

Halvveis oppsatt

Om du ikke klarer å bestemme deg for om du vil ha håret oppsatt eller løst, er dette løsningen for deg. Dette er den perfekte frisyren for deg som liker å ha håret løst, men likevel vil gjøre litt mer ut av det til fest.

Velg selv hvor løst du ønsker å sette det opp og om du vil ha skill i håret eller ha det helt bakovergredd. Å gre alt håret bakover gir en strammere og mer glamorøs look, mens en løsere variant med skill gjør frisyren mer avslappet.

Til fest er det fint å droppe synlige hårstrikker, så snurr enten litt hår rundt det oppsatte håret og fest med hårnåler som ikke synes, eller fest håret bak med en fin hårspenne med stener eller lignende.

Sparer du ut håret?Her er tipsene som gir deg langt hår

Lav hestehale

En lav hestehale kan være kjempefint til fest, men den kan gjerne styles opp litt ekstra enn til hverdags. Velg om du vil ha håret helt stramt eller løsere. Prøv også her å skjule hårstrikken, og snurr litt hår rundt strikken som du fester med hårnåler.

For å gjøre hestehalen mer festfin kan du enten bruke løshår for å få den ekstra lang, krølle håret eller flette det, hestehaler med fletter er veldig trendy akkurat nå. Bruk gjerne også en shine spray over for å gi hestehalen litt ekstra glans.

Få speilblankt hår til julebordet!Slik får du skinnende og glansfullt hår

Enkel topp

Dette er en enkel frisyre som med små grep kan bli festfin på et blunk. Velg selv hvor høyt du vil ha toppen og om du vil ha den rufsete eller helt glatt. Du kan også velge hvor stor du vil at selve toppen skal være, om du har tynt hår kan du legge inn løshår eller en sokk rundt hestehalen og legge ditt eget hår over.

For å gjøre toppen festfin kan du bruke hårstrikk med detaljer, eller feste brosjer, fjær eller andre smykker rundt toppen. Om du har en litt rufsete og tilfeldig topp, er det kult å bruke stor og glitrende hårpynt til for å skape kontraster. Det går også an å bruke hårbånd, hårbøyler eller hårspenner med stener eller andre detaljer for å pynte litt ekstra.

Flere designere går for topp denne sesongen!Les om topp hårtrend her!

Relevante artikler videre:

Leter du etter festkjolen?Velg pudder og sort til julebordet!

Se minMotes favoritter!Se hva redaksjonen ønsker seg denne måneden

Ny kjolefavoritt!Kjendisene elsker Victorias kjoler

Stilguide for menn!Slik bør gutta kle seg

Publisert: