Sminkeblogger vil vise fram en glorifisert motebransje

Hvis du er blant de som tror at motebransjen er glamorøs og uoppnåelig, må du tro om igjen.

Milda C. Melland
Publisert:

- Folk må skjønne at dette er en beinhard jobb som er dårlig betalt. Det meste handler om lidenskap, sier makeup-artist Stephan Ulvund Øien.

Med navn som Mariann Thomassen, Leila Hafzi og Miss Harmonica har han nok erfaring til å belyse motebransjen fra innsiden. Gjennom bloggen sin ønsker han å gi makeup-yrket et ansikt.

Ensom hane

- De fleste kjendisene går jo på attføring, så så flott er det ikke. Motebransjen er glorifisert og opphøyd, og jeg ønsker å bryte skillene mellom vanlig folk og bransjen, sier makeup-artisten.

Han er den eneste gutten blant de ti nominerte i Blog Awards-kategorien «Årets makeup-blogg» for bloggen http://dinmakeupartist.blogg.no.

For første gang arrangerer motemagasinet Vixen og minMote en prisutdeling, som er Norges første kun for bloggere. Lesere landet rundt har nominert over 400 bloggere til årets prisutdeling, og nå har fagjuryen plukket ut sine favoritter i hver kategori. I tiden framover vil semifinalistene bli lansert på vixenmagazine.no og minMote.no, hvor du som leser kan stemme frem dine favorittbloggere.

Se de alle de nominerte i «Årets makeup-blogg» nederst i artikkelen.

Her er noen av de nominerte i«Årets gatemoteblogg»: Slik jobber gatemotebloggerne

Stem på din favoritt på vixenmagazine.no

Må tørre

- Alle ser opp til mennesker med selvtillit, det er derfor vi har kjendiser. Jeg ønsker å inspirere vanlige folk til å ta vare på seg selv og vise sine beste sider. Det å kle og sminke seg slik at personligheten får fokus er det viktigste, ikke for mye sminke, ikke for lite – da kommer personen i skyggen, sier bloggeren.

Som eneste bloggehane i høneflokken mener han at det hovedsaklig er jenter som interesserer seg for sminke, men likevel menn som ofte jobber med det.

Herresminke

I løpet av de siste årene har det blir mer normalt med blant annet solpudder og concealer for menn, men Ulvund Øien mener at vi fortsatt har et stykke igjen.

- Jeg ser ikke noe negativt i det at menn ønsker å forskjønne seg. Det skal ikke være feminint, men vi burde være mer åpne for det, sier den Blog Awards-nominerte.

Blog Awards består av ti kategorier som blant annet inkluderer beste moteblogg, fotoblogg og gatemote. Selve prisutdelingen arrangeres 25. februar med en stjernespekket galla i Oslo. Se hvem du liker best og gi din stemme til den du mener bør vinne prisen for beste gatemoteblogg.

Dette er semifinalistene i kategorien «Årets makeup-blogg».

Heidi Larsen

2-3 – Heidilarsenmakeup.com

Juryens begrunnelse: En blogger som allerede har fått mye anerkjennelse, har en bred leserskare, oppdaterer hyppig og har godt og variert innhold. Viser høy faglig kompetanse og er samtidig inspirerende.

Heidi Øksendal

http://www.heidioksendal.com/

Juryens begrunnelse: Legger mye vekt på produktomtale og skriver svært inngående om makeup, hudpleie og relaterte produkter.

Hilde Christina

Hildechristina.com

Juryens begrunnelse: En populær blogger som kombinerer videoer, testinger og produktomtale innen hud og makeup.

Høyesen

http://hoyesensmakeupandbeauty.blogg.no

Juryens begrunnelse: Inspirerende makeupblogg med gode bilder som viser looks trinn for trinn på en lettfattelig og delikat måte.

Ina

http://beautybyina.blogg.no/

Juryens begrunnelse: Fin og delikat blogg fra et ungt talent (kun 16 år) som viser mye talent og stilsans. Har gode bilder.

Iselin Pettersen

iPublish - Om blogging i Norge

Juryens begrunnelse: Iselin presenterer både produkter og looks på en delikat måte, viser stor kunnskap og matchende engasjement, og er personlig i sin blogg.

Malin

http://mallo88.blogg.no/

Juryens begrunnelse: En proff blogg med en stor tilhengerskare, som oppdateres ofte og holder jevnt høyt nivå.

Michelle Ailén

http://micheaa.blogg.no

Juryens begrunnelse: En personlig blogg om hår og makeup, med store fine bilder og bra tekst.

Sara Rostrup

Youblushblog.com

Juryens begrunnelse: Enkel og delikat presentasjon i en blogg som gir et unikt innblikk i Saras liv som skjønnhetsredaktør i Danmark.

Stephan Ulvund Øien

http://dinmakeupartist.blogg.no

Juryens begrunnelse: Stephan gir leserne et innblikk i hverdagen til en makeupatrist, og avslører praktiske tips og triks for alle aldre.

Relevante artikler videre:

Hvem tror du tjener mest i mote-Norge? Finn det ut her!

Vurderer du å kjøpe Chanel-veske? Her får du vite om den er ekte eller ikke

Sliter du med å finne den perfekte festkjolen? Få tips fra kjendisene

Publisert:

Finn mer innhold om: