Trendy med katteblikk

Sterke farger, mønster og diskré logoer preger årets solbrillemote. Designerne har hentet inspirasjon fra 50-, 60- og 80-tallet og både vintage og retrostilen er sterkt representert blant solbrilletrendene.

silje
Publisert:

Stengene er tynnere, fargene er sterkere og overdådig pynt tones ned denne sesongen. Solbrillene skal fortsatt være store, og både runde og firkantede innfatninger gjelder. Detaljer som skinn og nagler er også å se på flere av sesongens solbrillemodeller. Brillene kan også gjerne ha mønster på innsiden av rammene. Populære farger er blant annet lilla, svart, brunt og pasteller.

- 80-tallet gjør et stort comeback i årets solbrillesesong. I tillegg så ser man også at 50- og 60- tallet styrer årets trender. I tillegg til plast, kommer mange av solbrillene kommer i metall. Solbrillene har tynnere stenger med delikate og mindre detaljer, logoer er meget nedtonet. Det er også mange unisex-briller, det vil si at vi kan låne briller av kjæresten, sier Jannicke Rognstad markedsdirektør i Synsam til minMote.

Kjendisenes favoritt

Det er spesielt en trend som er mer vågal og spennende enn tidligere. Den katteformede brilledesignen er spesielt hot i Hollywood, og kjendiser som Mary-Kate Olsen, Scarlett Johansen og Nicky Hilton har falt helt for denne spesielle og litt sexy stilen.

- Denne trenden er direkte inspirert fra 50 og 60-tallet, «cat eye»-modellene finnes i både store og små størrelser. Den gir ansiktet et løft, helt uten kirurgisk inngrep, sier Rognstad.

Herrebrillene

Mange av de samme trendene som gjelder for dame, gjelder også for herrene. Vintage og retrostilen er hot, og 50- og 80-tallet går igjen blant herremodellene. Persol, Ray-Ban og Carrera er merker som er verdt å merke seg.

- For herrene er pilotbrillen fortsatt en sikker vinner, i sølvfarget eller gyllent metall kan denne brukes til nesten alt. Den svarte plastbrillen med Wayfarer-fasong likeså. Men det er lov å smelle på med litt farger for guttene også. Sterke, klare farger på store plastsolbriller, gjerne med kraftig nesebro og detaljer i metall eller kontrastfarger er kult, sier optiker og trendekspert Kjersti Kolden hos Specsavers Optikk.

Satser på blått til våren. Svenske Andreas var ukens trendsetter

Beskytt deg riktig i solen

Mange velger design fremfor funksjonalitet. Men ifølge Kolden er det er viktig at solbrillen både beskytter og sitter godt på nesetippen.

- Det er viktig at solbrillen sitter godt på. Særlig store plastbriller kan være tunge, og hvis de ikke er tilpasset riktig vil de fort henge nede på nesetippen. I tillegg til at det ser tåpelig ut, vil solbrillen da ikke beskytte øynene skikkelig fordi masse lys slipper inn på oversiden.

-Det er også viktig å tenke over hvor man skal bruke solbrillen. På ski eller båt er det ekstra viktig at øynene beskyttes, og en krum form som sitter godt er å anbefale. En flatere fasong på solbrillen vil gjøre at mye stråling slipper inn lags siden. CE-merking på solbrillen viser at glasset tilfredsstiller internasjonale krav til UV-beskyttelse, sier Kolden til minMote.

På tide med litt vårpleie? Slik blir du vårvakker!

Unike solbriller

Men mange er fortsatt opptatt av å ha helt unike og spesielle solbriller, som du ikke møter alle kompisene eller venninnene med på gata. Ray Ban har blant annet laget en modell i hvitt gull om det kun finnes 6000 av på verdensbasis, mens luksusmerket Tiffany tilbyr solbriller med charms, så du kan skifte stil etter humøret. Det at solbrillene kommer i et begrenset opplag og med slike unike detaljer, gjør de dyrere og mer ettertraktet.

- For de som ønsker seg noe helt spesielt, ser vi en helt tydelig trend på at «limited edition»- utgavene er i ferd med å bli en hit blant nordmenn, avslutter Jannicke Rognstad til minMote.

Relevante saker videre:

I gang med å planlegge vårgarderoben? Her er 10 gode kjøp!

Stjernene kom i vårens trender. Les mer her!

På jakt etter ny bikini? Se video av sesongens bikinitrender!

Publisert: