Mannlig supermodell raser mot Brad Pitt og Gisele Bündchen

Modellen David Gandy (32) er misfornøyd med sine arbeidsforhold. Nå slenger han med leppa mot både Brad Pitt og sin kollega Gisele Bündchen.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Ved første øyekast virker David Gandy kanskje ukjent, men denne mannen har frontet en rekke store reklamekampanjer. Han har blant annet posert i nettoen for motehuset Dolce & Gabbana.

Den britiske modellen bruser nå med fjærene og langer ut mot både kvinnelige kollegaer og menn i underholdningsbransjen.

– Jeg skjønner meg ikke på Gisele. Jeg kommer ikke overens med henne. Vi krangler og trives slettes ikke med å jobbe sammen, sier han til Daily Mail om den langbeinte supermodellen Gisele Bündchen.

LES MER: Se opp for Emma Stone

Suksessen til kvinnelige modeller har vært en utfordring for Gandy. Tidligere har han latt seg provosere av at menn ikke har de samme fordelene som kvinnene i bransjen.

– Vi tjener mindre, må fly på turistklasse og vi får ikke like mye respekt på jobb som våre kvinnlige kollegaer, sier han ifølge nettstedet Huffington Post.

Også i intervjuet med Daily Mail tar han opp sin frustrasjon over å få mindre betalt enn kvinnelige modeller:

– En del av meg grubler på hva jeg kan gjøre med dette. Hvorfor har det seg slik at kvinnelige modeller tjener fire ganger så mye som mannlige modeller, når de er med i den samme kampanjen?

I tillegg til de store forskjellene på lønningene til kvinner og menn i modellbransjen har Gandy flere bekymringer. Han vil ha gutta i underholdningsbransjen ut av veien. For både Brad Pitt og David Beckham kuppet nylig gode modelljobber.

– Jeg skulle ønske David Beckham, Jude Law og Brad Pitt holdt seg til sine egne jobber. Det er vanskelig nok å være mann i modellbransjen fra før av, sier han og legger til:

– Gi oss en sjanse, gutter. Hold dere unna!

Den norske modellmammaen Eivor Øvrebø, som driver Team Modeller, mener Gandy må roe seg ned.

– Dette må han bare finne seg i. Bransjen synes gutter som Pitt og Beckham er flotte. De koster mer, men har et navn og en markedsverdi bransjen vet å utnytte, sier hun til minMote.

Hun bekrefter at modellene kommer til å måtte kjempe med kjendisene om de beste jobbene også i fremtiden.

Øvrebø mener også Gandys kan se langt etter likestilling når det kommer til lønn.

– Motebransjen er den eneste bransjen hvor kvinner tjener mer enn menn, sier Øvrebø og legger til:

– Kvinner har et større marked, de får mer jobber og blir mer etterspurt. Derfor stiger også lønningene.

LES MER: Verdens mest kjente tvillinger fyller år – sjekk stilforvandlingen

LES MER: Dette bør du ha i feriekofferten

Publisert: