Kronprinsessene elsker lilla

Både kronprinsesse Mette-Marit (38) og kronprinsesse Victoria (34) var vakre i lilla denne uken.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Mette-Marit gjorde offentlig comeback på Nansen-jubileet tidligere denne uken etter å ha glimret med sitt fravær en lengre periode. Til gallen på kvelden valgte kronprinsessen en favoritt, nemlig den lille hvite kjolen. Over kjolen hadde hun en lilla kåpe som hun dessuten har brukt flere ganger tidligere.

Se også:Sjekk Mette-Marits comeback-stil

Mette-Marit matchet den lilla kåpen med tilhørende pels (om den er ekte eller ikke er ikke kjent), en sølvclutch med paljettdetaljer og klassiske lyse sko med rund tupp og hæler, muligens fra designerfavoritten Valentino.

- Lady-like og elegant, var dommen fra Costumes moteredaktør Hege Aurelie Badendyck.

Også den svenske kronprinsessen Victoria valgte lilla da hun delte ut en miljøpris sammen med faren kong Carl Gustaf på Ulriksdals slott tirsdag formiddag.

Victoria var avslappet, men elegant antrukket i en lilla bluse med sløyfedetaljer. I ørene hadde hun store øredobber med dyp lilla steiner, og rundt håndleddet hang et armbånd i samme farge som blusen. Den gravide kronprinsessen strålte på prisutdelingen og har begynt å bruke klær som viser den stadig voksende magen.

Kongeekspert Kjell Arne Totland berømmer Mette-Marits kåpegjenbruk. Han tror dessuten det er et bevisst valg at de kongelige velger fargerike antrekk.

- Kongelige kvinner kan stort sett velge hvilke farger de vil og de velger ofte farger som skiller seg litt ut i mengden slik at alle kan få øye på dem. Som regel kler de seg ikke i helt sort, bortsett fra ved sorg, sier han til minMote.

Totland forteller videre at den kongelige kleskoden har forandret seg mye gjennom årene.

- Man snakker ofte om en spesiell kongelig stil - klassisk, tidløs og litt konservativ. Men dagens kongelige kler seg langt mindre formelt enn før. Bortsett fra dronning Elisabeth i Storbritannia bærer ikke de kongelige hatt så ofte lenger og de kan dessuten til og med representere i bukser når det er mest praktisk. Imidlertid er det nok fortsatt forventet at de fleste kongelige kvinner har hansker og veske når de representerer, forklarer kongeeksperten.

Men prinsessene var ikke de eneste som kledde seg i lilla denne uken. Også dronning Sonja (74) stilte i lilla på universitetsplassen i anledning Fridjof Nansen 150-årsjubileum. Kåpen hadde stor krage og knytedetaljer i livet og i likhet med Mette-Marit er det ikke første gang hun bruker kåpen.

Sist Mette-Marit ble fotografert med den lilla kjolen var under en NHO-middag i fjor. Også da hadde hun en hvit kjole under og nøyaktig samme frisyre som på Nansen-feiringen.

Se også:Mette-Marits sikreste stilkort - elsker den lille hvite

Se også:Mette-Marit valgte designervenn igjen

Se også:Madde smykker seg som Mette-Marit

Publisert: