Sjekk Springsteens rocka stil - slik kombinerer du maskulint og feminint

Norgesaktuelle Bruce Springsteen (62) har sjarmert musikkelskere i over 30 år. Slik stjeler du stilen hans.

Den amerikanske rockeren slo gjennom med albumet «Born to Run» i 1975, men det var med albumet «Born in The U.S.A», som kom i 1984, han for alvor gjorde seg kjent. Lørdag står han på scenen i Oslo og mandag spiller han i Bergen. Det spekuleres også i om artisten skal spille på 22. juli-markeringen.

Sannsynligvis får det norske publikumet oppleve «The Boss» iført olabukser, boots, t-skjorte eller skjorte.

Klærne kommer riktig nok i skyggen av Springsteens musikk, men som artist er det viktig å kunne bygge et image. Det har Springsteen vært uhyre god til. Helt siden 70-tallet har han dyrket den avslappede, tilfeldige stilen der tredagers-skjegg, rufsete hår, jeans og skinnjakker er dominerende.

– Springsteen har alltid etterstrebet å se ut som en grepa arbeidskar, og har behersket kunsten å ha et gjennomtenkt image uten at det ser ut som om han har tenkt på image overhodet. Dét er selvsagt det eneste riktige for en artist som har profilert seg på å tale hvermansens sak, og har utvilsomt bidratt til å opprettholde hans appell til det brede laget av fans som han har, sier VGs musikkekspert Thomas Talseth.

LES OGSÅ: Dette vil vi se på gutta i sommer – motebransjens drømmegutter

På 80-tallet var «Born in The U.S.A»-artistens antrekk hakket mer iøyefallende enn det er i dag. T-skjortene hadde typere utringning og buksene var smalere. Til tross for at t-skjorte og jeans var og fremdeles er en av de enkleste kleskombinasjonene, klarte artisten å gjøre det erkeamerikanske antrekket unikt. Springsteen var heller ikke fremmed for bruken av tilbehør som skjerf, kjeder, ringer og hodeplagg som pannebånd og cap.

På sine eldre dager har Springsteens klesstil blitt mer dempet, men hans fascinasjon for denim, basisplagg og tilbehør er fremdeles tilstede.

Ønsker du å kopiere den gjennomførte 80-tallsstilen til den gamle ringreven bør du satse på en utvidet t-skjortegarderobe i svart, hvitt og grått, enkle jeans i klassiske vasker og skinnjakker.

LES OGSÅ: Slik får du stilen til David Beckham

Ønsker du den eldre utgaven av artisten, bytter du ut t-skjorten med en ustrøket skjorte og skinnjakken med en tilsvarende avslappet blazer. Eksperimenter med smykker og tilbehør og la skjegget gro noen dager.

Det er lite som er mer fascinerende enn en mann som mestrer å kombinere et maskulint uttrykk med feminine detaljer uten å bli jålete.

LES OGSÅ: Sjekk Ryan Goslings stilforvandling

LES OGSÅ: Slik får du stilen til sjarmøren Pharrell Williams

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?