Moteblad-redaktør: - Gode modeller trenger ikke «Top Model»

Syv sesonger til tross, ikke mange toppmodeller har overlevd bransjen når tv-kameraene skrus av. Men denne gangen vil Mona Grudt finne formelen for overlevelse.

Rikke Monsen
Publisert:

Av de tidligere vinnerne i serien «Top Model» er Polina Barbasova (20) en av de få jentene fra programmet som har lykkes som modell internasjonalt. Mona Grudt, som er ny programleder for serien, mener modellverdenen er brutal.

- Det er mange om beinet og det er knallhard konkurranse, spesielt i utlandet hvor man gjerne møter jenter som kommer fra en helt annen bakgrunn enn oss i trygge Norge. De gir alt, og da kan det nok oppleves som både tøft og vanskelig innimellom. Men om man vil det nok er mulighetene mange og store, forteller Mona Grudt til minMote.

Med noen endringer i programmet tror Costume-redaktør Vanessa Rudjord at vinnerne ville fått en sikrere fremtid i bransjen.

- Sånn historisk er det ikke så mange av disse vinnerne eller deltakerne som har gjort det så veldig bra i motebransjen etter programmet er ferdig. Det kunne hjelpe å ha en modellagent i juryen, så den personen vet at han vil representere vinneren i etterkant og at de velger en som de tror kan jobbe mye.

- Ofte er det sånn at mange av de gode, norske modellene har en kontrakt uansett og trenger ikke være med i et sånt program. Jeg tipper at mange av deltakerne har lyst til å komme på tv også. Det er veldig kjekt at de har den underholdningsverdien, og det er sikkert mange der hjemme som synes det er gøy å se at disse pene jentene må klippe av seg håret, legger Rudjord til.

Klar for sola?Vårens solbrilletrender er her.

3000 håpefulle søkte

I kveld er det klart for den syvende sesongen av «Top Model», og som før er det Norges nye supermodell som skal kåres. Allerede i kveldens episode må en av de håpefulle jentene pakke kofferten, og i ukene fremover skal jentene gjennom både opp- og nedturer i tv-ruta.

Tidligere har både Kathrine Sørland og Vendela Kirsebom ledet programmet. Denne gangen er teamet nytt og ledes av Mona Grudt, med fotograf Marcel Leliënhof og stylist Storm Pedersen som skal være coach for jentene på deres vei mot modellivet. Vinneren blir representert av Premier modellbyrå i London, får oppdrag for Artdeco, Schwarzkopf og bladet Woman.

Ikke mindre enn 3000 modellhåp søkte om å bli med i modellkonkurransen. De 15 utvalgte deltakerne er i alderen 17 - 22 år, og Mona Grudt innrømmer at morsinstinktet i henne vekkes overfor de unge jentene.

- Jeg tror ikke det er negativt å kjenne morsinstinktet slå inn, kun et pluss. Jeg ser meg selv som en mentor som ønsker å bygge selvtillit og gi kunnskap. Det er viktig å ta hensyn til at dette er unge jenter med store drømmer, og det skal de fortsette å ha, selv om de er blitt stemt hjem i av juryen i Top Model. Dette er jo kun én av mange muligheter de har i livet, påpeker Grudt.

Slik er sommerens sexy undertøysmote.Se video her!

- Vil slutte jobb og skole

- En 15 år gammel lovende modell gjør det nok best i å gå til et modellbyrå som kan bygge opp karrieren over tid, er man 20 år og eldre mener jeg programmet er en fin erfaring å tilegne seg erfaring på kort tid, mener daglig leder i Heartbreak modellbyrå, Jonas Mangerud.

Mangerud er redd noen som drømmer om modellkarriere tar seg vann over hodet.

- I programmet føler jeg nok de blir litt vel hauset opp, jeg blir litt stresset av folk som er klare til å slutte i skole og jobb når de kanskje ikke har en fremtid i bransjen i det hele tatt. Mitt tips er jo at modellene bør ta kontakt med et byrå, de vil gi en saklig tilbakemelding på hva man kan forvente.

Norsk modell gjør comeback for kosmetikkgigant.Les mer her.

- En potensiell toppmodell blant oss

Til tross for dette er Grudt sikker på at forberedelsene og utfordringene modellene ble gitt underveis peilet ut en ny, norsk toppmodell.

- Jeg så flere jenter som viste et godt potensiale. Etter hvert ble det mer og mer tydelig at en potensiell toppmodell var blant oss.

- Om man har vært med i den amerikanske versjonen av serien så skal man være nesten utelukket til jobber innen motebransjen, der får man ingen cred til tross for at programmet er populært. Jeg ville brukt de i Costume, for er man en god og flink modell så er man det til tross for deltakelsen i «Top Model», slår Rudjord fast.

«Top Model» sendes på TV3 mandager klokka 20:30.

Relevante artikler videre:

Fam og Marianns sukkersøte hevn!Les mer her.

Norsk modell poserer med Christy Turlington.Sjekk hvem!

- Kolleksjonen betyr mye for motebloggerne.Se intervju med Elin Klin her!

Publisert:

Finn mer innhold om: