Sesongens kåper er her - finn din favoritt og få stylingtipsene her

Hva gjør vel kulda når man kan pynte seg  i disse kåpene? minMote gir deg tipsene til hvilken kåpe som passer deg best og dessuten stylingtips. Finn din favoritt!

Petit: Pass på at ikke kåpen blir for lang, men velg gjerne en a-formet variant eller en cape. Gå eventuelt for en fargesterk kåpe så du skiller deg ut i mengden!

Formfull: Velg en klassisk, lekker kåpe med innsvingt liv, gjerne med belte med en sløyfedetalj som viser fram midjen.

Guttefasong: Parkasen og den lange maxikåpen er super hvis du er lang og slank. Ønsker du mer volum kan store lommer utenpåjakken skape det, for eksempel på brytet.

Pærefasong: En a-formet kåpe er herlig feminin og kan skjule bak, hofter og lår hvis du ønsker det. En pelskrage kan dessuten balansere og gjøre skuldrene bredere, mens enkle lommer kan forlenge linjene og være veldig elegant.

Finn din favoritt blant disse variantene:

I tillegg til å plukke ut de kuleste kåpene fra butikkene i høst, har vi bedt motejournalist i ELLE Caroline Skjelbreid og moteredaktør i Costume Hege Aurelie Badendyk, fortelle hvordan du bør style de ulike trendene som du kan se nedenfor.

Capen

Carolines tips:

- Capen er en klassiker og perfekt til å slenge over alt fra korte kjoler og bukser! Jeg syntes det er veldig fint å bruke capen til alle pvc-klærne som er denne høsten for å gjøre utrykket mer klassisk og elegant.

Hege Aurelies tips:

- Dette er et feminint ytterplagg som virkelig har fått sin renessanse. Fordi den er så elegant kan det være fint å bryte opp med smale, klassiske bukser.

Velger du i tillegg høye hæler så beholder du også en lang og smal silhuett. Hold tilbehøret klassisk og velg elegante skinnhansker.

Klassikeren

Carolines tips:

- Den klassiske svarte kåpen, gjerne i et minimalistisk snitt, er perfekt å bruke til å stramme opp en look bestående av for eksempel slengbukser eller vide tweedbukser, genser og et statementsmykke.

Bruk gjerne eet halskjede hengene over halsen på jakken for en moderne look.

Hege Aurelies tips:

- Vi har flere typer klassiske kåper, både a-formet og innsvingt i livet. Den a-formete kåpen fører oss rett tilbake til 60-tallssilhuetten. Den er yndig og søt og er i sitt ess med en kjole i matchende fasong.

For de som ønsker å skjule baken og hoftepartiet litt er dette et godt alternativ, men pass da på at den sitter riktig over skuldre og bysten slik at den ikke får teltfasong.

Den innsvingte trenchkåpen er et godt alternativ, der fokuset på midjen fremhever det som for mange er det smaleste partiet på kroppen.

Parkas

Carolines tips:

- Parkasen er den perfekte hverdagsjakken, men dessuten superfin å bruke til paljettkjoler for en moderne look.

Den passer også til den sporty trenden som er veldig i tiden nå. Jeg elsker spesielt bruken av parkasen og skyhøye hæler -lekkert!!

Hege Aurelies tips:

- Dette er en svært anvendelig og praktisk jakke som man langt i fra trenger å verken se eller føle seg kjedelig i.

Vi har kanskje sett oss litt lei på den rocka kombinasjonen av parkas og skinnbukser. Velg heller en feminin kjole med en søt kardigan eller strikkejakke over, tykke strømper og støvler til for en varm men feminin stil.

Fargerikt

Carolines tips:

- Fargerike kåper er veldig trendy. Jeg ville valg en i gult eller pudderrosa - til kjedelige svarte og grå antrekk.

En fargerik kåpe er perfekt til å piffe opp humøret med og vi nordmenn bør anskaffe oss en nå i mørketiden.

Hege Aurelies tips:

- Flere av motehusene, som blant annet Burberry Prorsum, viser knallfargede kåper for vinteren.

Den fargerike kåpen er svært iøynefallende så det viktigste er at du går for et snitt som passer deg.

Velg blant det a-formede 60 tallssnittet, den innsvingte kåpen med belte i livet gir et råere uttrykk og et mer eksperimentelt preg får du med kåpene med mer volum i ermene.

Hold resten av antrekket nedtonet, men lek deg gjerne med tilbehør i ton-i-ton farger for et gjennomtenkt antrekk.

Saueskinn

Carolines tips:

- Sauekinn er en sikker vinner hver vinter i Norge og den er lett å style.

Jeg elsker å bruke den til hverdags med deilige strikkegensere, masse strass smykker i halsen, fine trange blå jeans og hæler.

Jakken kan se ganske massiv ut, så det er altid fint å bli litt lengere i beina.

Hege Aurelies tips:

- Saueskinnskåpen er en kåpe som snakker litt for seg selv.

Den er prangende, varm og holder fortsatt stand selv om den var ekstremt populær også forrige vinter.

Ha dine favorittjeans, en god kasjmirgenser og varme støvler til for et kult hverdagsantrekk.

Du skaper et mildere og mer delikat uttrykk ved å velge et antrekk i brun- grå og beigetoner, kontra et i sort og hvit.

De lyse tonene gjør heller ikke konstrasten til en vinterblek hud så stor.

Maxikåpen

Carolines tips:

- Maxiikåpen er veldig fin å bruke til den androgyne trenden som er i vinden nå; svarte dressbukser, hvit skjorte, svart mohairgenser over og flate herresko.

Hege Aurelies tips:

- Unngå voldsomme slag og et altfor bredt belte i livet, men gå for et minimalistisk snitt hvis du velger den lange kåpen.

Selv om ikke den norske vinteren alltid tillater det, er denne kåpen aller finest med høye hæler eller kilehæler som er et mer praktisk alternativ.

Skal du ha flate støvler litt så velg en nett elegant sko. Hvis du våger, så gå for lag på lag-stilen og ha lange skjørt eller vide bukser til, men pass på at ikke stoffene blir for kraftige.

Da vil antrekket bare bli bomsete. Ellers er en smal slihuett og pologenseren noe som med enkelhet skaper et gjennomført antrekk. Ønsker du et feminint tilsnitt velger du et smykke i halsen.

Hvordan var din opplevelse i dag?