Svensk modell raser mot rynkereklame - føler seg lurt

Den svenske supermodellen Caroline Forsling (35) saksøker kosmetikkgigant for 12 millioner kroner.

Sara Johannessen
Publisert:

Forsling føler seg misbrukt av den amerikanske makeup-og kosmetikkgiganten Estée Lauder i en kampanje, der de bruker et usminket bilde av henne opp mot en retusjert versjon.

Målet med reklamen er å selge rynkekremer for 45-60-åringer, altså for kvinner som er minst ti år eldre enn skjønnheten selv, skriver Aftonbladet.

Tordner

Nå har modellen saksøkt sin tidligere arbeidsgiver for å ha misbrukt henne i kampanjen, for å ha manipulert halvparten av ansiktet hennes og for å fremstille henne som gammel.

Gisele ble manipulert mer påkledd. Sjekk bildebevisene.

Ifølge Aftonbladet er bildet som er brukt i kampanjen tatt i fjor sommer som et prøvebilde under et annet oppdrag for samme kosmetikkselskap.

Var uvitende

Ifølge Forslings advokat var ikke modellen klar over at bildet skulle brukes i en reklamekampanje. Bildet ble også tatt før stjernemodellen var blitt stylet og sminket, så den erfarne modellen trodde ikke at bildet skulle brukes.

I tillegg er hun i harnisk over at bildet har blitt manipulert, slik at den ene siden av ansiktet har blitt glattet ut og urenheter og små rynker fjernet. Hudtonene skal også ha blitt retusjert.

Modellveteran

Forsling krever nå at kosmetikkgiganten gjør opp for seg etter at hun ufrivillig har blitt brukt som hovedelement i reklamekampanjen for kremen Plantscription. Kravet lyder på 12 millioner kroner.

Modellen startet karrieren tidlig og slo gjennom som 22 åring, da hun var avbildet i den prestisjetunge bikiniutgaven av Sports Illustrated. I tillegg har hun gått visninger for blant annet Armani, Ralph Lauren og Gucci.

Relaterte saker videre:

Her er minMotes junifavoritter: Se bildene og bli inspirert.

På jakt etter et par nye sko? Her er skoene som forlenger beina!

Costume feiret 5-år! Se alle de flotte bildene

Slik blir du sommerfin på budsjett! Les mer her

Publisert: