Kjendisene omfavner sesongens mest jentete trend - farger håret rosa

Både Katy Perry (26) og Lauren Conrad (25) har kastet seg på rosa-trenden o g farget håret i den utradisjonelle fargen. Nå håper hårstylist Andrés Kløvstad at også norske kvinner blir mer vågale på hårfronten.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Rosa hår ble sett på flere catwalkvisninger under høstens moteuker, blant annet hos japanske Limi Feu.

Artisten Katy Perry er kjent for å eksperimentere med ulike looks og nå er hun blant kjendisene som har latt seg inspirere av den superfeminine trenden. Hun ble nylig fotografert i et knallrosa antrekk med matchende hår i England. Ikke minst hadde leppene fått samme farge, og det lyserosa håret var krøllet og satt opp.

Ikke lenge etter twitret den noe mindre eksperimentelle reality-kjendisen Lauren Conrad at hun hadde fulgt i Perrys fotspor. Conrad hadde imidlertid bare farget tuppene av sine blonde lokker.

- Morsom partyeffekt

Hårstylist Andrés Kløvstad har ennå tilgode å få kunder som vil ha rosa hår, men han har likevel gitt flere venninner en rosa hår-make-over. Han er usikker på om trenden vil slå an i Norge, selv om fargen som regel ikke er langvarig.

- Rosa hår, striper eller tupper er et typisk eksempel på en morsom partyeffekt som ofte ikke varer lenger enn et par dager eller uker. Selv syns jeg det er utrolig kult og het til lands bør man definitivt ble flinkere til å prøve nye ting. Nordmenn er litt feige, sier Kløvstad til minMote.

Han mener rosa hår kan være prikker over i'en for jenter som ikke tar seg selv så høytidelig.

- Å farge tuppene eller legge inn noen fargede striper er som å gjøre en liten statement, mener Kløvstad.

Ulike nyanser

Mens Limi Feu viste rosa innslag i bleket hår, viste andre en mer «skitten» rosafarge i mørkt hår.

Modellen Charlotte Free gjorde seg spesielt bemerket for ditt rosa hår på catwalken, som varierte fra lyserosa til knallrosa gjennom moteukene.

Vil du prøve deg på looken hjemme mener André Kløvstad at det er enklest å få et godt resultat med rosa farge på lyst eller bleket hår.

- Så kan man bruke farge som går ut etter noen timer eller dager. Utrolig kult og edgy, mener hårstylisten.

Publisert:

Finn mer innhold om: