Prins Harry arver Dianas brudekjole

Når prins Harry fyller 30 år denne måneden, arver han sin mors brudekjole.

Harry arver kjole

Foto: NTB Scanpix

Harry arver kjole

Foto: NTB Scanpix

Prinsesse Dianas brudekjole regnes som en av verdens mest berømte kjoler opp gjennom årene, og i september arver Prins Harry kjolen. Den dyrbare arven må han imidlertid dele med sine eldre bror, prins William.

Etter prinsessens bortgang i 1997 har Dianas bror, Charles Spencer, hatt ansvar for kjolen som har vært lagret på familiens eiendom Althorpe i Northampton, skriver Today.

I Dianas testamente kommer det frem at hennes sønner skal arve kjolen når hennes yngste sønn, prins Harry, fyller 30 år den 15. september.

Utstilt verden rundt

Kjolen Diana bar da hun giftet seg med prins Charles i 1981 er utsmykket med tusenvis av perler, og består av 25 fot med silke og taffeta. Kjolen har ved flere

MOTEIKON: Dianas brudekjole er bare en av hennes mange eksponerte kjoler. I 2012 ble fem av hennes mest berømte kjoler stilt ut på Kensington Palace.
MOTEIKON: Dianas brudekjole er bare en av hennes mange eksponerte kjoler. I 2012 ble fem av hennes mest berømte kjoler stilt ut på Kensington Palace.Jamal A. WilsonAfp

andledninger blitt utstilt verden rundt, og to ganger i året stilles den ut på Althorpe. Det er David og Elizabeth Emanuel som står bak designet.

Stilikon

Diana entret offentligheten på begynnelsen av 80-tallet som en uskyldig og søt 19-årig pike. Med store perleøredobber, perlesmykker, pologensere og klassiske skjorter framsto Diana som preppy og beskjeden.

Det var først og fremst brudekjolen som markerte Dianas start som et kongelig moteikon.

Etter bryllupet gjorde Diana stadig flere offisielle opptredener, og antrekkene ble raskt mer konservative og sofistikerte. Diana var ofte først ute med det siste og valgte gjerne britisk design på sine kongelig oppdrag. På 90-tallet byttet hun ut britisk design med merker som Versace, Christian Lacroix, Ungaro og Chanel.

Hvordan var din opplevelse i dag?