Lindex samarbeider med vågal designer

Jean Paul Gaultier

Den franske «enfant terrible»-designeren Jean Paul Gaultier (62) kommer med gjestekolleksjon for den skandinaviske kleskjeden.

Oda Marie Midbøe
Publisert:
Jean Paul Gaultier

FÅR SPESIALDESIGNET KOSTYME: Madonna har på flere turneer kledd seg i designerplagg fra Jean Paul Gaultier. Her er hun på turné i 2012 iført en kreasjon fra designeren. Foto: Getty Images

Jean Paul Gaultier

STJERNEDESIGNER: Jean Paul Gaultier er designeren bak mange ikoniske antrekk, blant annet Madonnas famøse bustier på 90-tallet. Foto: Getty Images

Gaultier har designet ikoniske antrekk for superstjerner som Madonna og Rihanna. I oktober lanserer han en gjestekolleksjon for Lindex, skriver kleskjeden i en pressemelding.

Kolleksjonen vil bestå av dameplagg, tilbehør, barneplagg og undertøy.

Kontroversiell, men hyllet

Gaultier startet sin karriere på 70-tallet, og jobbet for flere franske designere før han lanserte sin første kolleksjon i 1976.

Gjennom årene har han skapt flere kontroversielle moteplagg - blant annet skjørt for menn i 1986 og flere av Madonnas mest minneverdige scenekostymer. Han har også skapt oppstuss rundt modellvalg på catwalken, der han blant annet har sendt nedover svært formfulle modeller og eldre menn.

Han var sjefdesigner i det luksuriøse motehuset Hèrmes fra 2003 til 2010.

Saken fortsetter under bildet!

DESIGNET SUPERSTJERNES KOSTYMER: Da Madonna dro på sin «Blonde ambition»-turné i 1990, var hun iført det ikoniske korsettet signert Jean Paul Gaultier. Foto: Getty Images

Håper på sexy, fransk design

Caroline Skjelbred, stylist i Elle, synes samarbeidet er kult.

FAVORITT BLANT STJERNER: Under moteuken i Paris tidligere i år var Rihanna iført Jean Paul Gaultier fra topp til tå. Foto: Getty Images

– Jeg håper han går tilbake i arkivet sitt og dyrker den franske stilen sin. Jeg håper også han gjør noe gøy med undertøyet og henter inspirasjon fra eksempelvis Madonnas bustier. Vi får nok se en del punky detaljer som striper og snøringer - rett og slett veldig sexy fransk design, sier hun til MinMote.

– Tror du det vil slå an i Norge?

– Ja, det tror jeg. Det er ikke så mange i Norge som er vant til Jean Paul Gaultier, men han har masse fine trenchcoater og bikerjakker blant annet. Det villeste han har gjort er ganske crazy, men han er en veldig flink designer, og kommer nok til å se på skandinaviske kvinner når han designer kolleksjonen, sier hun videre.

Håper på mer eksklusivitet

MinMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold er usikker på om norske forbrukere har god nok kjennskap til designeren til at kolleksjonen vil slå an.

- Jean Paul Gaultier er et stort navn, men jeg er usikker på hvor sterkt forhold norske moteinteresserte jenter har til ham. Hans design er nok ikke like godt kjent blant denne kundegruppen som for eksempel Alexander Wang og Isabel Marant som H&M har samarbeidet med, sier hun, og fortsetter:

- Det blir spennende å se resultatet – forhåpentligvis overrasker han med noen sexy kreasjoner. Jeg håper kolleksjonen blir hakket mer eksklusiv enn Lindex-kolleksjonen til Matthew Williamson – den skuffet meg litt, sier Vold.

Hun har størst tro på at undertøyet vil bli en suksess.

- Jeg er mest spent på undertøyet. Det er ikke så god tilgang på sexy luksusundertøy i Norge, så om det er noen godbiter her blir det nok det første som blir revet bort fra hyllene.

Lindex har tidligere samarbeidet med motehus som Missoni og Matthew Williamson. Tidligere i år fikk de kritikk for å villede kundene sine med en «Edited by Kate Hudson»-kolleksjon som filmstjernen har stylet.

Publisert: