Se Marion Ravns utrolige stilreise fra M2M til i dag

Fra slengbukser og magetopp til stilsikker og elegant - Marion Ravn (28) har vært gjennom en utrolig stilreise før hun ble en av Norges mest stilsikre kvinner.

Natalie Ngo
Publisert:

Av NATALIE NGO og MARTINE LUNDER

I morgen kveld er det Marion Ravns tur til å bli hedret på TV2-programmet «Hver Gang Vi Møtes». Gjennom programmet har Marion vist seg med en laidback stil på dagtid, før hun har hevet glamourfaktoren betraktelig på kveldstid.

Ravn har imidlertid ikke alltid vært like sikker på sin egen stil. Hun startet musikkarrieren da popduoen M2M tok verden med storm på slutten av 90-tallet. Siden da har hun gått veien som soloartist, sittet i dommerpanelet for «X-Factor» og «Idol» og er nå aktuell på tv-skjermen igjen med «Hver gang vi møtes». Opp gjennom årene har klesstilen til Marion Ravn variert like mye som CV-en - med alt fra korte topper til slengbukser, lange hippieskjørt og sexy minikjoler.

– Det var en periode i 17-årsalderen hvor skjørtene var litt vel korte og en periode da jeg var 21 hvor håret ble farget svart og alt skulle være veldig sexy og rocka. Det kommer jeg ikke til å prøve igjen, sier Marion Ravn til minMote.

LES OGSÅ:Snakker ut om M2M-bruddet for første gang: - Folk kastet ting etter meg

Snakker ut om M2M-bruddet for første gang: Marion Ravn: - Folk kastet ting etter meg

Hun innrømmer at hun har forandret seg drastisk i klesveien - men et plagg har hun beholdt opp gjennom årene.

- Alle føler vel at stilen forandrer seg ganske mye fra man er 14 til 28 år, ha-ha! Det som er kjipt er at alle mine bilder ligger på Google, og ikke godt gjemt i et fotoalbum i foreldrene mine sin kjeller. Men jeg har alltid likt å være litt tøff og ikke for søt i klesveien, så skinnbuksen går igjen ser jeg, sier hun.

I dag er fortsatt sort en av favorittfargene, mens Marion gjerne styrer unna pasteller.

- Jeg har funnet ut at høst- og vinterkolleksjonene gjerne passer bedre med min stil en vårkolleksjonene, som fort kan ble for søte for meg. Jeg liker at antrekket har en edge!

Marion kler seg neste utelukkende i skandinaviske merker som Ganni, Gestuz, by Malene Birger og Hunky Dory, selv om ikke mote er den aller største interessen.

- Jeg vil si at jeg er opptatt av mote, men har venninner som vet veldig mye mer om designere og trender enn meg. Jeg har veldig min stil og vet med en gang hva jeg liker. Når jeg først finner et merke som er meg, blir jeg veldig trofast til det, slår hun fast.

Slik har Marion Ravns stilreise vært fra 1999 til nå:

Da Marion hadde fylt 15 år ble popduoen M2Ms første single gitt ut i 1999. Låten «Don't Say You Love Me» kom dessuten med i den første Pokémon-filmen. Deretter tok det fullstendig av, og M2M reiste verden rundt på turné. Denne perioden gikk Marion stort sett med praktiske jeans og søte t-skjorter - med unntak fra et dristig sceneantrekk under opptreden på Spellemannsprisen i 2002.

Etter at Marion valgte å gå solo og duoen brøt opp i 2002, tok hun med seg slengbuksene og magetoppene fra 90-tallet. Ett av favorittilbehøret hennes var brede skinnbelter som ofte ble satt sammen de lyse olabuksene. Det lange, mørke håret ble raskt en del av imaget til Marion som fra da av gikk under artistnavnet «Marion Raven».

Artisten valgte ikke bare denimbukser i 2002 - ved flere anledninger ble hun avbildet med en lang denimkåpe med kant av fuskepels. I 2005 byttet hun den ut med en lignende beige variant med rosebroderier som matchet gitaren.

I 2005 var Marion 21 år gammel. Hun hadde allerede da fått en mer voksen og feminin stil. Slengbuksene ble erstattet med lange kjoler og flagrende skjørt i bohemsk stil, ofte kombinert med lange støvletter.

2005 var også året Marion slo gjennom som soloartist med albumet «Here I am». På platecoveret stilte hun i bar overkropp ikledd en flagrende hatt, lag på lag med store smykker og de krøllete lokkene var til en forandring rettet ut. De etniske smykkene ble også en del av signaturstilen hennes.

Året etter tok stilen en helomvending da artisten fikk tilbud om å synge duett med den amerikanske sangeren Meat Loaf. Under verdensturnéen med rockeartisten viste Lørenskog-jenta seg i helsorte dristige og rocka antrekk som bestod av korsettopper og plagg i skinn.

Spoler vi noen år fremover - til de siste årene - ser vi en stilsikker versjon av Marion frekventere den røde løperen. Hun integrerer elementer fra den gamle stilen, som korsettoverdeler og knehøye støvletter. Stilsikker, men samtidig trendy og oppdatert på motefronten.

Fra 2011 og frem til i dag har stilen til 28-åringen blitt mer og mer elegant. Da hun satt i dommerpanelet for «Idol» 2011 viste hun seg ukentlig på tv-en med en tidsriktig lugg, og senere med oppsatt hår på den årlige prisutdelingen Costume Awards i 2012. Men til tross for variasjon på hårfronten har Marion alltid vært tro mot de lange feminine lokkene og klart å implementere frisyren gjennom stilreisen de siste tretten årene i rampelyset.

Publisert: