- Viser at de følger med

MAKTPOSISJONER: Tyske Angela Merkel betraktes som en av Europas viktigste politikere. Hun har i likhet med Erna fått mye oppmerksomhet for sin personlige stil. Foto: Getty Images

Erna Solberg er den eneste skandinaviske statsministeren som har en egen stylist. Moteviter Ida Eritsland mener det nærmest er et krav for politikere å være bevisst på det man kommuniserer med klær.

Publisert:

Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt (Socialdemokraterne) har fått mye oppmerksomhet for sin klesstil, og fått kallenavnet Gucci-Helle.

Mens Erna Solberg og Høyre nå har ansatt stylist Cecilie Juvodden, bedyrer regjeringssjefen i vårt naboland at hun ikke får stylist-hjelp.

- Jeg har svært vanskelig for å finne tid til å handle klær, og får ikke hjelp av stylist. Jeg skynder meg å kjøpe noen plagg av og til. Jeg bruker også mange klær om igjen, men kan for eksempel skifte ut blusen, sier Thorning-Schmidt i et intervju med det danske ukebladet Søndag.

FLOTT: Thorning-Schmidt får mye skryt av moteeksperter verden over. Foto: Getty Images

Heller ikke i Sverige bruker statsministeren stylist.

- Jeg vil bare være meg selv og ikke forstille meg, sier Fredrik Reinfeldt, partileder og statsminister for Høyres søsterparti Moderaterna til st.nu.

Merkel får hjelp

Men et av Erna Solbergs største forbilder, Tysklands forbundskansler Angela Merkel, får derimot kyndig hjelp til klær og sminke.

Ifølge avisen Stern hjelper designeren Bettina Schoenbach til med klesutvelgelse og make-up-artisten Petra Keller med sminke.

På andre siden av Atlanterhavet får USAs førstedame Michelle Obama hjelp av stylist Meredith Koop (29), ifølge ABC News.

Moteviter Ida Eritsland sier det er naturlig at personer i fremtredende posisjoner får hjelp til å velge ut klær.

TALER TIL FOLKET: Å ikke fråtse i luksusklær i en tid preget av finanskrise har vært med å underbygge Michelle Obamas folkelige image. Dette skjørtet fra den amerikanske kleskjeden J. Crew har hun brukt ved flere anledninger. Foto: Getty Images

- Bekledning er ett av mange kommunikasjonsverktøy, og offentlige personer blir nok bare mer og mer bevisste på å ta dette i bruk. Spesielt i politikken, hvor man opptrer mye offentlig og kommuniserer med mennesker i ulike miljøer, kan dette være viktig, sier hun til MinMote.

Hun mener Erna Solberg og Høyre viser at de følger med i timen ved å ansette en stylist.

- Med såpass mange nye kvinner i maktposisjoner har mote fått en mer fremtredende rolle i den globale samtalen, og hva en kommuniserer gjennom klær er blitt noe det forventes et bevisst forhold til, sier Eritsland.

Publisert:

Finn mer innhold om: