Vågal design og skyhøye kjolesplitter

Jennifer Bråthen
Publisert:

AV JENNIFER BRÅTHEN OG NATALIE NGO

I natt norsk tid gikk den gjeve Golden Globe-utdelingen av stabelen i Los Angeles. Den røde løperen bugnet av oppsiktsvekkende designkjoler og markante trender.

Den årlige Golden Globe-utdelingen hedrer både tv- og filmbransjens bidrag og stjerner fra året som gikk. Prisutdelingen er både glamorøs og stjernespekket, men regnes likevel som lillesøsteren til den den prestisjetunge Oscar-prisen som går av stabelen i slutten februar.

SE VIDEO FRA DEN RØDE LØPEREN HER

Utdelingen tiltrekker seg store stjerner. I år strømmet blant annet celebre personligheter som Jennifer Lopez, Sienna Miller, Kate Hudson, Rosie Huntington-Whiteley og Jessica Alba til i sine mest fasjonable antrekk.

På den røde løperen var motehus som Zuhair Murad, Alexander McQueen, Chanel, Burberry, Dior, Vera Wang representert. Den norske designeren Peter Dundas fikk også vist seg frem fra sin beste side med en Pucci-kreasjon som satt som et skudd på den frustrerte fruen Eva Longoria.

– Stjernene har virkelig hentet frem det fineste fra designernes vår- og sommerkolleksjoner for 2013. Mens noen som vanlig sverger til svart, har heldigvis flertallet gått for delikate kjoler i lyse, friske toner, sier minMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold.

På den røde løperen var det flere kjoletrender som pekte seg ut. Kreasjoner med høy splitt var en gjenganger, mens krem- og oransjetoner dominerte.

Les Sonias kjolekommentarer under.

Høy kjolesplitt

– Fotside kjoler med høye splitter er alltid sexy, men kan by på utfordringer på den røde løperen. Få har vel glemt Angelina Jolies voldsomme splittposering under fjorårets Oscar-utdeling? Så vidt jeg kan se var det ingen store splittkriser på den røde løperen i natt. Eva Longoria ser uten tvil best ut i sin dramatiske Pucci-kreasjon. Skuespilleren understreker looken med sexy katteøyne, sier Vold.

Kremfargede kreasjoner

– Kveldens mest sexy var uten tvil Jennifer Lopez. Artisten og skuespilleren har valgt en lekker kreasjon som er dristig, men samtidig elegant. Det ser nesten ut som de hvite blondene er limt på kroppen, så lik er underkjolen hennes egen hudfarge. Det var også flere stjerner som hadde valgt delikate kremfarger – et sikkert tegn på at våren nærmer seg, fortsetter Vold.

Oransje kreasjoner

– Oransje er en av de heteste trendene for den kommende våren, og ikke overraskende hadde flere stjerner gått for den oppsiktsvekkende fargen. Jessica Albas noe lysere variant passer perfekt til hennes solkyssede hud, og de knalloransje leppene setter prikken over i-en på antrekket. I likhet med både Claire Danes og Marion Cotillard har Alba valgt å la tilbehøret matche kjolen, fortsetter Vold.

Svarte kjoleklassikere

– Selv om sort er en klassiker, kan det også bli litt kjedelig. Sammenlignet med de andre stjernene kledd i delikate vårfarger, blir ikke de sortkledde like spreke. Heldigvis var det ikke mange som hadde valgt sort fra topp til tå. Adele skal ha skryt for at hun har valgt lange, knalloransje negler til sin ellers helsorte look, sier Vold.

Vårlige kreasjoner

– Det er deilig å se lyse vårfarger på den røde løperen. Intrikate blondedetaljer og blomstermønster er stor trend – noe stjernenes stylister selvsagt har fått med seg. Min favoritt på den røde løperen er uten tvil Emily Blunt. Hun viser hud på en sofistikert måte i Michael Kors-kreasjonen med utskårede partier. Jeg får dessuten lyst til å investere i noe lyseblått, etter å ha sett Nicole Richies nydelige kjole, sier Vold.

Burgunder

– Burgunder har vært en av høsten- og vinterens mest trendy farger, og det er tydelig at stjernene ikke ønsker å gi helt slipp på den ennå. Den aller fineste i den mørke rødtonen i natt, var uten tvil skuespilleren Naomi Watts – elegant og feminint!

LES OGSÅ: minMote-Sonia hyller Karen Marie Ellefsen: – Aldri vært så sexy!

LES OGSÅ: Kloppen og Gjessing fikk kjole-latterkrampe

LES OGSÅ: Taylor Swift best kledd på People’s Choice Awards

Publisert: