Norske Inga (23) blir Heidi Klums undertøysmodell

NORSK MODELL: 23 år gamle Inga-Sofie Øveraas Krohn fra Vestnes i Møre og Romsdal møtte Heidi Klum i forrige uke. Klum står bak den nye undertøyskolleksjonen som 23-åringen skal vise. Foto: Privat

NEW YORK (VG) Inga-Sofie Øveraas Krohn fra Møre og Romsdal skal vise frem den nye undertøyskolleksjonen til supermodellen Heidi Klum.

Marianne Vikås
Publisert:

– Hun har jo hatt en helt utrolig karriere og er definitivt et forbilde, så det var veldig gøy å få jobbe med henne, sier 23-åringen til VG.

Øveraas Krohn startet sin modellkarriere allerede da hun gikk på videregående skole. Etter endt skolegang gikk turen først til Milano, London og Paris. For tre år siden flyttet hun til New York, hvor hun fremdeles jobber som modell.

I forrige uke var det pressevisning av den nye undertøyskolleksjonen i nettopp New York.

– Jeg ante faktisk ikke at det hadde noe med Heidi Klum å gjøre, for på mine detaljer stod det bare navnet på produksjonsselskapet og at det skulle være undertøy, så jeg fikk meg en liten overraskelse da jeg trasket inn der klokken halv syv om morgenen, sier Øveraas Krohn, som kommer fra Vestnes kommune i Møre og Romsdal.

Sjekk Heidi Klums elleville Halloween-kostyme!

DESIGNEREN OG MODELLENE: Den nye undertøyskolleksjonen ble vist for pressen i New York i forrige uke. Norske Inga-Sofie Øveraas Krohn er nummer to fra venstre. Foto: Privat

Klum ansiktet utad

Klums kolleksjon kommer ikke i butikk før etter nyttår, og ifølge den norske 23-åringen er det Klum selv som skal være ansiktet utad på kampanjebildene. Øveraas Krohn er en av fire modeller som skal vise frem undertøyet.

Det var Romsdals Budstikke som først omtalte saken.

Heidi Klum (41) er opprinnelig tysk, men fikk amerikansk statsborgerskap i 2008 i tillegg til sitt tyske. Hun slo gjennom som modell på starten av 1990-tallet, og ble verdenskjent da hun var forsidemodell i magasinet Sports Illustrated.

Hun var i mange år modell for undertøyskjeden Victoria’s Secret. Senere at hun også gjort karriere som skuespiller, tv-produsent og motedesigner.

Modellbransjen blir omtalt som både tøff og hard, og den svenske klesgiganten Acne fikk tidligere i høstkritikk for å sende for tynne modeller ut på catwalken.

– Kjempetøft marked

23-åringen fra Møre og Romsdal sier at Klum kom rett fra en lang flytur da hun møtte modellene.

– Hun var helt sikkert veldig sliten, men hadde absolutt ingen divanykker. Hun behandlet alle fra oss modeller til assistenter og fotografer veldig fint og tok seg tid til å prate med alle.

I New York jobber hun for byrået Elite Model management, mens hennes norske byrå er Heartbreak.

– Da jeg dro til New York ante jeg ikke hvor lenge jeg kom til å bli værende. Det er et kjempetøft marked her og jeg var forberedt på at jeg som så mange andre kanskje måtte dra hjem igjen etter noen måneder. Men det gikk veldig bra og nå har jeg vært her i tre år, sier 23-åringen.

Heidi Klum var i flere år gift med artisten Seal, som hun også har tre barn med.

Publisert:

Finn mer innhold om: