Stein Erik Hagen på moteuken i New York: - Dette er kjempestort!

Moteinvestor Camilla Hagen tok med sin far Stein Erik Hagen på Nina Skarras visning i New York.

Søndag holdt Nina Skarra visning for andre gang under moteuken i New York. Sist satt hiphopstjernen Lil’ Kim på første rad. Denne gangen hadde Stein Erik Hagen tatt turen for å se Skarras kolleksjon for høsten og vinteren 2013.

- Det er første gang jeg er på motevisning, men det er absolutt spennende. Det var min datter som var invitert, og så spurte hun om jeg kunne være med siden jeg var i New York samtidig, sier forretningsmann og milliardær Stein Erik Hagen til minMote under visningen.

- Hvor opptatt er du av mote?

- Sånn som folk flest, tenker jeg. Middels til litt interessert.

Se video:

Hans datter Camilla Hagen er eier av og daglig leder for klesmerket Wiksén, som hun driver sammen med barndomsvenninnen og designeren Rikke Wiksén. Forretningsmannen har imidlertid ikke rukket å få med seg en eneste Wiksén-visning.

- Jeg har dessverre ikke det - det har ikke passet.

Da Skarra viste frem sin vår- og sommerkolleksjon New York i september i fjor, var hun den første skandinaviske designeren som noensinne hadde fått vise seg frem på den prestisjetunge moteuken. Også i år er hun en del av den offisielle kalenderen, sammen med store designernavn som Herve Leger, Ralph Lauren og Calvin Klein.

- Dette er kjempestort! Derfor var det veldig gøy å få være med å oppleve dette. Det er en stor dag! Jeg har ikke kompetanse til å uttale meg faglig om kolleksjonen, men det ser jo flott ut. Lekkert er det, skyter Stein Erik Hagen til minMote.

Også hans datter Camilla Hagen er imponert over det Skarra har fått til.

- Jeg er veldig opptatt av norsk design og av å gjøre det til en viktig eksportartikkel for Norge. Dette er absolutt inspirerende og noe jeg vil ta med tilbake til lille Norge, sier hun til minMote etter Skarra-visningen.

Camilla Hagen røper også at den røde kåpen og kjolen er hennes favoritter fra kolleksjonen.

Det har imidlertid ikke gått smertefritt å forberede søndagens show. Uvær og kansellerte flyavganger førte til at både sko og deler av kolleksjonen ikke ankom New York til planlagt tidspunkt.

- Det er en lettelse at alt ordet seg til slutt, sier en nervøs Nina Skarra like før visningen.

Hun synes det er fantastisk at Stein Erik Hagen har tatt seg tid til å kommer på visningen.

- Det er også fantastisk med alle andre norske som har kommet hit. Både presse, FN, ambassadører og konsulatet - det at alle i nordmenn i New York føler de har et eierskap til dette og at de er involvert, sier hun.

Hvordan var din opplevelse i dag?