Slik får du Chanel-stilen på budsjett

BEHAGELIG TREND: Chanel står bak sesongens heteste fottøy. minMote har plukket ut ti rimeligere varianter. Glittersko fra Nelly, 399 kr. Turkise joggesko fra Nike, 799 kr. Hvite sneakers fra Rebook hos Miinto.no, 899 kr. Ferskenfargede sko fra Tretorn hos Nelly.com, 599 kr. Lilla Converse fra Urbanshop.no, 699 kr. Foto: Getty Images / Produsentene

Chanel byttet ut hælene med sneakers i sukkersøte farger. Heldigvis trenger du ikke blakke deg helt for å sikre deg sesongens hotteste sko.

Martine Haug Nysether
Publisert:

Det franske motehuset er kjent for sin elegante og sofistikerte stil, og under årets haute couture-visning i Grand Palais i Paris sendte sjefssdesigner Karl Lagerfeld modellene ned catwalken i sporty joggesko.

Allerede i høst sverget fashionistaer til de komfortable skoene, og skal vi tro Chanel kan du trygt la de høye hælene hvile fremover. Det er ingen tvil om at «sporty chic» er et av sesongens nøkkelord, og et par pastellfargede joggesko er et must i enhver garderobe.

- Joggeskoene kommer til å prege gatemotebildet fremover, og flere stilstjerner vil nok bytte ut vonde hæler med komfortabelt fottøy på moteukene som snart finner sted i storbyene. Hele minMote-redaksjonen fikk lyst på pastellfargede joggesko etter å ha sett visningen, sa minMote-leder Sonia Huanca Vold etter Chanel-visningen i januar.

Pastellfarger er en stor del av motebildet denne sesongen. Enten du foretrekker den sukkersøte eller minimalistiske stilen, kan du fint gå til innkjøp av sesongens mest behagelige og trendy sko.

FINN DITT FAVORITTPAR: Pudderosa joggesko fra Nike hos Stress.no, 599 kr. Syrinfargede sko fra Skopunkten, 99 kr. Turkise sko fra Zalando.no, 299 kr. Sneakers fra Adidas hos Nelly, 1095 kr. Lysegule sko fra Noodles hos Brandos, 599 kr.

Selv om hælene er byttet ut, betyr det ikke at du må la skjørt og kjoler henge i garderoben. Som vi så under Chanel-visningen egner de pastellfargede joggeskoene seg ypperlig til både miniskjørt, søte kjoler og mer glamorøse antrekk.

Kombiner skoene med plagg i duse pastelltoner for en sukkersøt stil, eller gå for plagg i metalliske toner og transparente utskjæringer for et røffere uttrykk.

Er du ikke så veldig glad i å blande flere farger i ett og samme antrekk, er det ingenting i veien for å kombinere de søte pastellene med et helsort antrekk. Mørke antrekk er i likhet med pasteller en av sesongens største trender, og ble blant annet sett hos designere som Saint Laurent, Chloé og Givenchy.

De behagelige skoene passer utmerket til lange dager på jobben, og den klassiske dressbuksen eller skjørtet kan med stort hell bli spritet opp med et par sneakers i duse toner.

PS: Følg minMotes Instagramprofil «minmote_no»!

Publisert: