Se luksus-Ninas utrolige London-jul

Den norske luksusdesigneren Nina Naustdal (30) sparer ikke på noe for å komme i julestemning, enten det er julekuler i gull eller designerkjoler, sko og vesker under juletreet.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Nina er Oslo-jenta med idrettsbakgrunn som i dag lever et superglamorøst liv som luksusdesigner i London. Til VG forteller Nina at hun elsker å feire jul i leiligheten i et av Londons mest eksklusive strøk, Chelsea.

– Det er magisk. Jeg elsker julepynten som lyser opp London og hjemmet vårt er fylt til randen med julepynt i gull, sølv og rødt, forteller Nina, som legger ned stor innsats i å gjøre leiligheten juleklar.

Tidligere har Nina åpnet sin luksusgarderobe - som blant annet består av Hermès-vesker til over 1,5 millioner - til minMote og VGTV. Se de to episodene her og her.

Flere ganger har ekteparet flyktet fra storbyen til luksusresorter som St. Moritz og Courchevel i julen, men for barnas skyld har de feiret jul i London de siste to årene. De inviterer Ninas mor, besteforeldre og familiens hushjelp på julemiddag med alt som hører til.

- Disney-garderober

Nina nyter å fylle leiligheten med overdådig julepynt slik at det glitret fra gulv til tak, et gigantisk juletre og ikke minst deilige julekaker.

– Jeg elsker å pynte slik at det reflekterer hvordan jeg føler meg i julen – lykkelig og full av kjærlighet. Jeg kjøper ny julepynt hvert år, slik at treet virkelig kan glitre, forteller Nina.

Nina Naustdal er født og oppvokst i Oslo, hvor hun har fullført designerutdannelsen på moteskolen Esmod. Like etter flyttet hun til London, møtte hedgefundmegleren Joseph, ble forelsket og giftet seg etter to år. I dag lever hun et luksusliv uten sidestykke i storbyen, hvor hun selger sine egne klær, juveler og sko i butikken bare et steinkast fra Harrods. På kundelisten er både jetsettere og arabiske prinsesser – alle som kan betale opp til 40.000 for en Nina-kreasjon.

– Julen er travel for meg, fordi kundene mine trenger mange nye kjoler og nye smykker. Men jeg passer alltid på at jeg er nok sammen med familie og venner, sier Nina.

I år har hun som alltid lagt store planer for julegavene til barna Leah (5), Alexa (3) og Noah (2).

– Jeg elsker å kjøpe gaver til dem. I år vurderer jeg en liten motor-Ferrari som sønnen min kan kjøre selv, også har jeg lyst til å gi et fantastisk dukkehus til jentene mine. De elsker å kle seg ut, så de skal også få en Disney-prinsessegarderobe som de kan kose seg med, forteller Nina.

Ifølge moren har de to små jentene arvet mammas moteinteresse, og kan også glede seg til å pakke opp hver sin Gucci-kjole med matchende sko og vesker.

Syv hundegaver

Den vanskeligste gaven er imidlertid ektemannens, men et par av verdens kanskje mest eksklusive herresko fra merket Berluti er på handlelisten. Skoene koster opp mot 10.000 kroner, men Nina vil ikke røpe sluttsummen på juleregningen.

– Hvor mye bruker du på julefeiringen?

– Opp gjennom årene har jeg samlet på fantastiske dekorasjoner som har stor sentimental verdi, som jeg bruker om igjen og om igjen. Hvert år har jeg også som tradisjon å kjøpe noen nye ting til samlingen, som begynner å bli ganske stor nå.

Selv kan ikke Nina få rost ektemannen nok for gavene han har gitt henne tidligere. Høydepunktet var da et digert diamanthalskjede lå under treet.

Nesten like viktig er det at de syv chihuahua-hundene blir fornøyde med sine gaver, og ikke minst at også barnerommene oser julestemning.

– Barna mine elsker å hjelpe til, de er nissens små hjelpere gjennom hele julen. Det beste de vet er å pynte hvert sitt juletre på rommene sine, og bake julekaker med meg, forteller Nina.

22. desember baker de både kransekake, krumkaker, delphiakake og berlinerkranser. Lille julaften konkurrerer hele familien om å få mandelen i grøten – «vinneren» blir selvsagt premiert med en fantastisk gave.

For selv om hun de siste ti årene har feiret jul i London eller andre steder, er det alltid med et «touch» av norske tradisjoner. Det blir ikke julekveld hos Nina uten pinnekjøtt, medisterkaker, julepølse og alt man kan tenke seg av tilbehør. Bordet dekker Nina selv.

– Vi finner fram det fineste sølvtøyet og de flotteste dekorasjonene på julaften. Jeg er en perfeksjonist, så det er superviktig at middagsbordet ser fantastisk ut, forteller Nina.

På formiddagen ser familien på tegneserier på Ninas gigantiske plasmaskjerm, som ellers er dekket til av et Picasso-maleri.

– Julen er min favorittid på året. Vanligvis er vi alle så travle, men i julen tar vi oss tid til å bare være sammen. Det er som å være en del av nissens eventyr, sier Nina.

Publisert: