Nå har coronatest blitt viral smykketrend

COVID-FASHION: Flere og flere slenger seg på trenden hvor hjemmetesten pyntes og brukes som smykke.
COVID-FASHION: Flere og flere slenger seg på trenden hvor hjemmetesten pyntes og brukes som smykke.Privat

Den hadde vi ikke sett komme!

Når vi titter ned på den hvite, blasse plastikkhjemmetesten, tenker vi ikke akkurat «wow, dette kan jo bli mitt neste smykke». Men det finnes en rekke kreative sjeler der ute som gjør det beste ut av mye hjemmetid og hjemmetesting.

Det har seg nemlig slik at det har blitt trendy å pynte hjemmetesten sin – om den så er negativ eller positiv.

Den norske kunstneren Thea Elise Klingvall er blant dem som har kastet seg på bølgen. Klingvall, som endte opp med positiv test og isolasjon, har heldigvis ikke hatt det verste sykdomsforløpet med viruset. «En veldig positiv person», skriver kunstneren på Instagram med et glimt i øyet – og på hjemmetesten.

Klingvall er blant dem som ikke har vært smittet i løpet av de to årene viruset har befunnet seg i landet. Det kom nesten til det punktet at hun trodde hun var immun, men så dukket de to strekene opp på hjemmetesten.

– Jeg ble ikke alvorlig syk, men dette har likevel preget hverdagen på mange måter ganske lenge. Ekstra mye den uken i isolasjon. Man kan fort glemme det når man kommer tilbake til normalen.

– Det har jo vært mye skam rundt det å være syk, så humor og selvironi kan kanskje være med på å ta bort noe av dette.

Thea Elise Klingvall

Klingvall forteller til MinMote at kreativiteten går på høygir når man er alene.

– Jeg har lest at kreative personer burde ha tid til å kjede seg. Det er ofte da man ender opp med gode ideer ut av det blå. Det kan jeg stille meg bak. Jeg trenger mye alene tid. Får jeg ikke det, føler jeg nesten at jeg mister en god relasjon til meg selv. Evnen til å være alene tror jeg sier noe om hvor trygg og glad man er i seg selv og sitt eget selskap, det er også en form for å utforske seg selv.

Instagram-innlegget til Klingvall har høstet masse positiv respons fra følgerne hennes. Kommentarer som «Sku ønske jeg hadde fiksa meg diamanter selv før isolasjon nå» og «beste jeg har sett» er blant det som befinner seg under bildet.

– Jeg trodde ikke responsen skulle bli så bra. Jeg så på det som et litt sånn tøysete prosjekt fra ei skrullehøne av en kunstner. Jeg synes det var gøy, og jeg elsker å feminisere og «beautyfisere» alt, så den stygge testen trengte dette like mye som meg.

Thea Elise Klingvall

Smykketrenden har blant annet funnet sin plass på TikTok, hvor flere brukere viser frem hvordan man lager Covid-smykkene. En av dem, @intheskywitheli, forteller til sine 11.000 følgere at hun lagde smykkene i anledning en kostymefest. Kravet for å kunne komme inn på festen var å ha en negativ test, så derfor tok hun og venninnen oppfordringen på alvor. Resultatet ble to negative tester som hang fra ørene.

Men det er ikke bare på TikTok smykkene befinner seg. Selveste Katy Perry har også skaffet seg hjemmetest-øredobber, noe vi kunne se på Instagram-storyen hennes før hun skulle være med på Saturday Night Live i januar.

De iøynefallende smykkene ble selvfølgelig lagt merke til av en rekke medier, og nettavisen Daily Mail og nettutgaven til radiokanalen KiisFM blant dem som har skrevet om artistens oppsiktsvekkende øredobber.

Katy Perry

Etsy er faktisk trenden godt etablert. Her kan du nemlig finne smykker basert på flere ting som har vært en sentral del av de siste årene: munnbind-øredobber, vaksinesmykker og selvfølgelig hjemmetest-tilbehør.

Om dette er en trend som kommer til å ta helt av, er vi usikre på, men vi håper det er et tegn på at pandemien begynner å nærme seg en slutt.

A post shared by Annemarte G. Norevik (@annemarte_norevik)

Thea Elise Klingvall er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?