Sjekk Renate Reinsve på Met-gallaen

PÅ MOTEGALLA: Renate Reinsve har fått innpass på verdens mest omtalte motefest.
PÅ MOTEGALLA: Renate Reinsve har fått innpass på verdens mest omtalte motefest. Jamie McCarthy / AFP

Skuespilleren overrasket i skinn og magetopp.

Natt til tirsdag gikk Met-gallaen av stabelen, som regnes som verdens største motefest. Det er Vogue-redaktør Anna Wintour som står for gjestelisten, og det er kjent for å være ekstremt vanskelig å få en invitasjon til det eksklusive arrangementet.

En av de som fikk en eksklusiv invitasjon i år, var norske Renate Reinsve (34).

DETALJER: Reinsves topp hadde intrikate detaljer med krystaller.
DETALJER: Reinsves topp hadde intrikate detaljer med krystaller. ANDREW KELLY / Reuters

Hun kom (selvfølgelig) kledd i antrekk fra Louis Vuitton.

Årets tema for festen er «I Amerika: En fortelling om mote». Selv om det skal litt til for å overraske på den røde løperen, vi snakker tross alt en fest hvor folk har kommet kledd ut som lysekrone, skilte Reinsve seg ut på den røde løperen. Vogue har også kåret henne til en av kveldens best kledde.

34-åringen hadde smale bukser i skinn, skyhøye pumps og en kort topp med perledetaljer. Sminken ble holdt relativt naturlig, og håret var dratt tilbake i en stram knute.

Her kan du se alle antrekkene fra Met-gallaen 2022!

Reinsve er inne i det gode Louis Vuitton-selskap, og poserte sammen med skuespillerene som Emma Stone, HoYeon Jung og Phoebe Dynevor.

Reinsve har det siste året gjort seg bemerket verden over for sin prestasjon som Julie i filmen «Verdens verste menneske». Det har også ført til flere eksklusive opptredener kledd i luksusdesign, en respektert kjendisstylist – og et stempel som motebransjens nye favoritt. Det er derfor langt fra unaturlig at hun fikk en plass på den eksklusive gallaen.

STJERNELAG: Reinsve ankom Met-gallaen sammen med Louis Vuitton-designer Nicolas Ghesquière, samt en haug med internasjonale superstjerner som også var kledd i klær fra det franske luksusmerket. Fra venstre: Drew Kuhse, Emma Stone, Nicolas Ghesquière, HoYeon Jung, Renate Reinsve, Phoebe Dynevor, Chloë Grace Moretz, Eileen Gu, Eve Jobs, Gemma Chan, Sophie Turner, Joe Jonas og Cynthia Erivo.
STJERNELAG: Reinsve ankom Met-gallaen sammen med Louis Vuitton-designer Nicolas Ghesquière, samt en haug med internasjonale superstjerner som også var kledd i klær fra det franske luksusmerket. Fra venstre: Drew Kuhse, Emma Stone, Nicolas Ghesquière, HoYeon Jung, Renate Reinsve, Phoebe Dynevor, Chloë Grace Moretz, Eileen Gu, Eve Jobs, Gemma Chan, Sophie Turner, Joe Jonas og Cynthia Erivo.Arturo Holmes/MG22/Getty Images

Penger og prestisje

Å få en invitasjon til Met-gallaen er ikke så lett. For det har seg ikke slik at Vogue-redaktør Anna Wintour sender ut invitasjoner og så er det det. Nei, da, det er flere måter å komme seg på den prestisjefylte gallaen på – og flere av dem innebærer å betale store summer med penger.

På årets mest eksklusive motefest skal det også være flere designere benytter seg av anledningen til å «kjøpe et bord» på gallaen. Deretter inviterer de gjerne med seg en kjendis som går i deres klær på den røde løperen.

Selve hensikten med gallaen er å samle inn penger til kostymeinstituttet ved Metropolitan Museum of Arts i New York. Ifølge The New York Times skal fjorårets billett ha kostet rundt 330.000 norske kroner, mens et helt bord skal ha hatt en prislapp på cirka to millioner kroner. Det holder med andre ord ikke bare å være en av verdens mest kjente stjerner, du skal gjerne donere litt penger også.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?