Kjepper i hjulene for skjønnhetsklinikken Nomi

SKULLE ÅPNET I OKTOBER: Det er snart fem måneder siden Nomi skulle åpnet dørene i lokalene på Frogner.

Lokalene til den mye omtalte skjønnhetsklinikken Nomi Oslo på Frogner har stått tomme siden media-stormen i høst.

Det har vært relativt stille fra skjønnhetsklinikken Nomi Oslo det siste halvåret.

Da det ble kjent at kjendistrioen Pia Tjelta, Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø skulle åpne en ny skjønnhetssalong i september i fjor, fikk de hard kritikk for blant annet å bruke begrepet kvinnehelse i sin promotering.

20. september ble det klart at trioen trakk seg som eiere av skjønnhetsklinikken i en pressemelding:

– Vi er lei oss for måten begrepet kvinnehelse ble brukt i forbindelse med lanseringen. Kvinnehelse og estetisk medisin er to forskjellige ting, og vi beklager overfor de som er blitt opprørt av denne sammenblandingen.

VENNETRIO: Pia Tjelta, Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjord trakk seg etter kort tid som medeiere av Nomi Oslo.

Klinikken opplyste at de likevel skulle åpne i oktober som planlagt, men lokalet i Frognerveien står fortsatt helt tomt.

Derimot har de åpnet i midlertidige lokaler i Sørkedalsveien, opplyser de utenfor sin stengte Frogner-salong.

Det er inngangspartiet som har skapt problemer for eierne, ifølge Byantikvaren.

Avslått søknad om inngangsparti

I et brev datert 3.02.2023 fra Plan- og bygningsetaten, som skal godkjenne byggets løsninger, kommer det frem at de «avslår søknaden om fasadeendring og bruksendring» som de mottok i juli i fjor.

Årsaken er at bygget ikke oppfyller krav om fri bredde på rampen som skal føre opp til inngangen. Dermed oppfylles heller ikke kravet om universelt utformet, trinnfri adkomst, står det i brevet.

Byantikvaren i Oslo har kommet med ulike forslag til å løse utforming av fasaden slik at skjønnhetssalongen kan åpne dørene. I brevet står det:

«Den foreslåtte rampen er lang og lite estetisk heldig slik den fremstår i tegningsmaterialet. Byantikvaren fraråder i utgangspunktet denne rampen, og anbefaler alternative løsninger, fortrinnsvis trinnfri adkomst fra Elisenbergveien, der fasaden er noe mindre sårbar enn på hjørnet mot krysset. Vi forutsetter likevel minst mulig inngrep, og et konkret forslag må illustreres.»

Avdelingsleder i Byantikvaren Vidar Trædal har kun følgende å si til MinMote:

– Vi har uttalt oss til plassering og utforming av en rampe for universell tilgjengelighet til lokalet, sier avdelingsleder i Byantikvaren Vidar Trædal.

STENGT: Inngangspartiet til skjønnhetsklinikken på Frogner.

– Det er ute av våre hender

Lege Karim Sayed er både er eier og medisinsk ansvarlig på Nomi.

– Når får dere åpnet dørene på den nye klinikken?

– Det er ute av våre hender, men vi håper naturligvis på en rask avklaring. Lokalene er så godt som ferdigstilte og vi ser naturligvis frem til å kunne åpne dørene for eksisterende og nye kunder i Frognerveien, sier Sayed.

– Hva tenker du om at dere ikke får tillatelse til å åpne grunnet en rampe ved inngangspartiet?

– Det er arkitektkontoret Snøhetta som har vært ansvarlig søker, så her må vi nesten henvise til dem, sier Sayed.

Daglig leder i Snøhetta Oslo, Tor Olav Mork Mørseth, svarer at det er synd at det har tatt såpass lang tid å få en endelig godkjenning av lokalene.

– Uten å gå i detalj om denne konkrete saken er det mange forhold som behandles i en slik sak - ikke minst når det er snakk om lokaler som skal bygges om og brukes til et nytt formål. Da tar det dessverre av og til litt lengre tid enn alle parter ønsker, men vi håper og tror at dette skal ordne seg snart, sier Mork Mørseth til MinMote.

HÅPER PÅ AVKLARING: Karim Sayed, eier og medisinsk ansvarlig på Nomi Oslo.

– Røff start

Sayed forteller til MinMote at de har gjennomført mer enn 1.700 behandlinger siden oppstarten i november.

– Etter en litt røff start er det gledelig at så mange finner veien til oss. Nå konsentrerer vi oss om å bygge kompetanse, fortsette å rekruttere de beste behandlerne og fortsette veksten, sier Sayed.

Sayed har tatt over aksjene og de økonomiske forpliktelsene i selskapet etter at kjendistrioen trakk seg fra klinikken. Legen er også medisinsk ansvarlig.

Publisert: