De 10 mest ikoniske rød løper-øyeblikkene gjennom tidene

VAKTE OPPSIKT: Lady Gaga fikk mye oppmerksomhet da hun dukket opp i et antrekk laget av kun rå biff. Foto: Mario Anzuoni, Reuters.

Antrekkene på den røde løper er kjent for å være spektakulære, og noen kreasjoner eller stiløyeblikk har vært så spesielle at vi aldri glemmer dem.

Publisert:

Den røde løperen er det stedet stjernene virkelig vil vise seg fra sin beste side. Noen kjendiser bruker ukevis – og kanskje månedsvis – på å planlegge hvordan de skal imponere med antrekket sitt.

Noen lykkes bedre enn andre, derfor har vi plukket ut de ti av de mest minneverdige antrekkene fra røde løpere gjennom tidene:

Audrey Hepburns hvite blondekjole har skrevet seg inn i historien som en av de vakreste noensinne. Hepburn er et av 50-tallets største moteikoner, blant annet på grunn av den svarte kjolen fra designervennen Hubert de Givenchy, som hun bar i «Breakfast at Tiffany's». Oscar-utdelingen i 1954 var første gang hun bar en Givenchy-kjole utenfor filmsettet.

IKON: Audrey Hepburn i kjole fra Givenchy under Oscar-utdelingen i 1954. Foto: NTB scanpix.

Farrah Fawcetts gullkjole fra 1978 kunne sett akkurat like fantastisk ut på den røde løperen i dag som på 70-tallet. Den amerikanske skuespillerinnen er kanskje mest kjent fra «Charlie's Angels»-filmene, som ga henne status som sexsymbol over hele verden. Farrahs store hår ble kopiert av jenter over alt, og det var nok ikke få av dem som ønsket seg en gullkjole à la Fawcett etter Oscar-utdelingen.

GYLLEN: Farrah Fawcett i gullkjole og signaturfrisyre under Oscar-utdelingen i 1978. Foto: ABC via Getty Images.

Cher vet å dra på med rød løper-antrekk litt utenom det vanlige. Men et av de mest spektakulære er antrekket hun brukte under Oscar-utdelingen i 1986. Hodepynten var designet av Bob Mackie, og sørget for at Cher stjal showet på den røde løperen.

EXTRA: Her er Cher backstage under Oscar-utdelingen i 1986. Foto: Getty Images.

Denne grønne Versace-kjolen med ekstremt dyp utringning fikk enormt mye oppmerksomhet – alle snakket om den og alle ønsket å se den. Denne kjolen er grunnen til at Googles bildesøk-funksjon ble laget, rett og slett fordi det var så mange søk på kjolen. Så hvis du tror Kim Kardashian var den første til å #BreakTheInternet, så tar du feil.

SJOKKERTE: Jennifer Lopez dukket opp i en avslørende kjole fra Gianni Versace under Grammy Awards i 2000. Foto: AFP/VINCE BUCCI

Da Björk la seks strutseegg på den røde Oscar-løperen i 2001, skrev både hun og svanekjolen seg inn i historiebøkene. Nå er kjolen som er designet av Marjan Pejoski utstilt på museum.

SVANEKJOLE: Artisten Björk kledd i en svanekjole under Oscar-utdelingen i 2001. Foto: AP.

Det tidligere superparet Britney Spears og Justin Timberlake dukket opp i matchende denim-antrekk under American Music Awards i 2001. Begge hadde denim fra topp til tå, Britney i en tubekjole pyntet med bling både på hoftene og rundt halsen og Justin i en jeansdress med et par stilige solbriller, og det må jo være et av de mest ikoniske par-antrekkene noensinne.

PAR I DENIM: Britney Spears og Justin Timberlake. Foto: AP.

Det er ingen tvil om at Lady Gaga vet hvordan hun skal sjokkere, for denne kjolen skapte mange overskrifter verden rundt. Gaga bar en kjole designet av Franc Fernandez, laget av rå biff. Legg også merke til biff-hatten.

Les også: Sjekk Lady Gagas ville stilforvandling

UTRADISJONELL VRI: Lady Gaga var på alles lepper etter at hun dukket opp på MTV Video Music Awards i 2010, i denne kjolen laget av rå biff. FOTO: Mark Ralston, AFP.

Angelina Jolie hadde på seg en ultraglamorøs kjole under Oscar-utdelingen i 2012. Den svarte asymmetriske kjolen signert Versace var uten skuldre og med en lårhøy splitt. På grunn av den høye splitten ble beinet hennes offer for en lang rekke memes, og det fikk til og med sin egen Twitter-konto.

SPLITT: Kjolen til Angelina Jolie var fra det italienske motehuset Versace. Foto: Getty Images

Kjolen til Jennifer Lawrence i 2013 skapte også overskrifter utenfor den røde løperen. Da Jennifer Lawrence skulle ta imot sin Oscar-statuett for «Beste kvinnelige hovedrolle» falt hun nemlig i trappen på vei opp til scenen. Den pudderfargede kjolen var signert Christian Dior Haute Couture og blir også husket som en av de vakreste Oscar-kjolene noensinne.

VAKKER: Jennifer Lawrence strålte i denne Dior-kjolen under Academy Awards i 2013. FOTO: John Shearer, AP.

Rød løper handler også om glamour, og en som virkelig har mestret den kunsten er Lupita Nyong'o. Hun tok pusten fra motepresse verden over i sin vakre lyseblå kjole fra Prada under Oscar-utdelingen i 2014.

WOW-EFFEKT: Lupita Nyong'o var en nykommer på den røde løperen, men imponerte i denne kjolen fra Prada. Foto: AP.
Publisert: