Jane Fonda angrer på plastisk kirurgi

IKON: Amerikanske Jane Fonda har vært en del av Hollywood-industrien i en årrekke. Foto: AFP

Skuespilleren (80) forteller at hun ønsker hun var modigere og klarte å motstå skjønnhetsoperasjoner. 

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Den Oscar-vinnende skuespilleren er for tiden aktuell med HBO-dokumentaren om livet hennes som har fått tittelen «Jane Fonda in Five Acts». I dokumentaren innrømmer 80-åringen at hun har tatt flere plastiske operasjoner.

– Jeg er glad for at jeg ser bra ut for alderen min, men jeg har tatt plastiske operasjoner. Jeg skal ikke lyve om det, sier hun ifølge People.

NYHETER

Skal leger drive med kosmetiske inngrep?

Hun forteller videre at hun angrer på at hun har gitt etter for presset om å se ung ut i Hollywood.

– På et nivå, så hater jeg det faktum at jeg må forandre meg selv fysisk for å føle meg OK. Jeg skulle ønsket jeg ikke var sånn. Jeg elsker eldre ansikter. Jeg elsker ansikter som har levd, sier hun og legger til:

– Jeg ønsker at jeg var modigere. Men jeg er hvem jeg er.

Hun forteller at hun ikke kun har tydd til plastiske operasjoner, men at hun også har trent pilates for å holde seg i form. Og det gjør 80-åringen enda, bare i litt roligere tempo enn tidligere. Fonda forklarer også at god holdning har hjulpet henne til å se yngre ut.

– Når jeg står rett i ryggen, er det en helt annen greie.

– Alderen er ikke så kronologisk, og handler egentlig mer om holdning.

Fonda har kjempet en kamp i Hollywood for at eldre mennesker og deres liv skal være mer synlig på skjermen og på lerretet. Under filmfestivalen i Venezia i fjor understrekte hun at kjærlighet og sex blir bedre med årene.

– Først og fremst fordi vi blir modigere – og hva søren har vi å tape? Ja vel, så henger huden min litt, men det gjør hans også, sa hun den gang.

Publisert: