Modell har startet «monobryn»-bevegelse på sosiale medier

STOLT: Modellen er stolt av øyenbrynene sine og over at hun har inspirert mange jenter til å omfavne seg selv. Foto: Getty Images
STOLT: Modellen er stolt av øyenbrynene sine og over at hun har inspirert mange jenter til å omfavne seg selv. Foto: Getty Images

Med emneknaggen #unibrowmovement ønsker Sophia Hadjipanteli å utfordre de etablerte skjønnhetsidealene. 

Hadjipanteli sin modellkarriere skøyt fart etter at hun omfavnet de markerte øyenbrynene. Med en følgerskare på 227 000 følgere på Instagram deler hun bilder av seg selv hvor øyenbrynene er i sentrum.

Hun startet bevegelsen #UnibrowMovement på sosiale medier, og har nå blitt en av frontfigurene som kjemper mot de typiske skjønnhetsidealene – som blant annet at kvinner ikke skal ha så mye hår på kroppen bortsett fra på toppen av hodet.

22-åringen forteller imidlertid at det var ikke meningen å gjøre oppgjør.

– Men nå som jeg har etablert meg mye mer, så får jeg meldinger verden over om at jeg inspirerer dem. Etter hvert har jeg skjønt at jeg er en viktig stemme, sier hun i et videointervju med Reuters.

Hadjipanteli har greske aner, men er oppvokst i USA. Hun forteller at familien inspirerte henne til å ikke nappe brynene.

– Bestemor, tante, onkel og broren min – de har alle unibrow. Det er ikke noe stort i det hele tatt, sier hun til New York Times.

De store, mørke brynene som er sammenvokst på midten har blitt hennes varemerke. Nylig gikk hun på catwalken for merket Roland Mouret under London Fashion Week og har landet flere motekampanjer.

Men det har ikke bare vært fryd og gammen. Modellen forteller at hun mottar et flust med hatmeldinger som at hun er «ekkel« og «stygg», men at hun har lært seg å takle det.

– Hva er det som er ekkelt? Hva er det som er ekkelt med hår i ansiktet? Eller andre steder for den saks skyld.

I et intervju med australske Elle forteller hun at hun vil lære folk at selv om andre sier du er stygg eller uattraktiv, så betyr det ikke at de har rett.

– Jeg liker måten jeg ser ut på, og kommer ikke til å forandre meg på grunn av noen som sitter bak en dataskjerm, sier hun.

Hvordan var din opplevelse i dag?