Nyheter

Brigitte Macron snakker ut om moteinteressen og ektemannen i Elle FR

ELSKER MOTE: Førstedame i Frankrike, Brigitte Macron forteller om sine favorittdesignere, forholdet til ektemannen og aldersforskjellen mellom dem i septemberutgaven av franske Elle. Her med Rihanna tidligere i sommer. Foto: Getty Images

Den franske førstedamen Brigitte Macron (64) pryder forsiden av franske Elle og gir sitt første, store intervju noensinne. 

  • Thea Roll Rakeng
Publisert:

Brigitte Macron har gjort sitt første, store intervju etter at hun ble Frankrikes førstedame i mai. Det er franske Elle som har intervjuet 64-åringen over ti sider om stil, forhold til designerne og til ektemannen, Emmanuel Macron (39).

– Jeg har alltid brydd meg om måten jeg presenterer meg på, bare spør barna- eller studentene mine. Jeg forlater aldri huset før jeg har kledd meg i et planlagt antrekk og ordnet håret. Resultatet kan variere, men jeg kan ikke gjør noe annet, sier hun til magasinet.

Elsker mote

Faksimile: Elle France

På forsiden av magasinet poserer Macron iført klassiske blå jeans fra Saint Laurent, en hvit t-skjorte og en klassisk, kremhvit blazer fra Dior. Det er den anerkjente stylisten Brune de Margerie som står bak antrekket.

Hun forteller til magasinet at hun elsker franske merker og anser både Karl Lagerfeld og Nicolas Ghesquière som nære venner.

På spørsmål om det plager henne at media fokuserer på antrekkene hennes, svarer hun:

– Hvis det gjør noe bra for den franske moteindustrien, så hvorfor ikke? Jeg er veldig interessert i mote og synes fascinasjonen rundt franske kvinner og deres stil, er interessant, sier Macron.

KLÆR

Syv franske stilikoner du bør følge på Instagram

Hun lister opp Balmains Olivier Rousteing, Alexandre Vauthier og Azzedine Alaïa blant sine favoritter, og er iført en skreddersydd rød jakke av sistnevnte på et av bildene.

Kommenterer aldersforskjellen

Aldersforskjellen mellom Macron og ektemannen Emmanuel (som er den samme som Melania og Donald Trump) har fått massivt omtale i den internasjonale pressen. Brigitte møtte den 24 år yngre Emmanuel da hun var læreren hans på videregående, og etter at hun skilte seg fra sin daværende ektemann, giftet paret seg i 2007.

MOTE

FRANSKE KVINNERS SKJØNNHETSHEMMELIGHETER

Til Elle sier Macron at hun har hatt vanskeligheter med å takle spekulasjonene og kritikken media har lagt vekt på knyttet til aldersgapet, men at hun hadde gått glipp av selve livet hvis hun ikke hadde valgt å bli sammen med mannen hun elsket.

– Det kommer tider i livet ditt der du må ta viktige valg, og dette var ett av dem. Så det som er sagt i løpet av de 20 årene, er helt ubetydelig. Selvfølgelig spiser vi frokost sammen - meg og rynkene mine og han med sin ungdommelighet, men sånn er det. Hvis jeg ikke hadde tatt det valget ville jeg gått glipp av selve livet, sier hun og fortsetter:

– Jeg har alltid vært lykkelig for barna mine, samtidig følte jeg at jeg måtte oppleve denne kjærligheten, som Prévert (poeten Jacques Prévert, journ. anm.) pleide å si - for å bli fullstendig lykkelig.

Septemberutgaven av franske Elle kommer i butikk neste uke.

Publisert:

Les også

  1. KJENDIS

    Er dette høstens store stylingtrend?

  2. KLÆR

    Dette er høstens må ha-plagg

  3. NYHETER

    Hege Aurelie Badendyck: – Tanken er å ta leserne tilbake

Relaterte artikler

KJENDIS

Sjekk førstedamenes luksusgarderobe

MOTE

Tyra Banks (45) gjør comeback som bikinimodell

NYHETER

Camilla Pihl ammer sin nyfødte datter på Elle-forside

TILBEHØR

Inspirasjon fra ikon: Chic med sjal

NYHETER

Motemoguler får heftig kritikk for Notre-Dame-donasjon

NYHETER

Hertuginne Meghan blir anklaget for kopiering

NYHETER

Kamala Harris' Vogue-cover skaper reaksjoner