Kanye viste «White Lives Matter»-plagg: – Uforsvarlig oppførsel

KONTROVERSIELL: Kanye West, også kjent som Ye.

Jaden Smith forlot visningen til West, mens Vogue sier oppførselen til designeren er uakseptabel.

Publisert:

Kanye West (45), som nå bare vil gå under navnet Ye, stelte i stand en visning under moteuken i Paris som alle snakker om. Der viste han nemlig frem en rekke gensere trykket med ordene «White Lives Matter» på ryggen. På forsiden av genseren var det også et bilde av pave Johannes Paul II.

West har i ettertid tatt til Instagram for å forklare tanken bak de oppsiktsvekkende plaggene, men flere av postene er senere blitt slettet.

Flere nettaviser- og magasiner har omtalt det som er blitt skrevet av West, og ifølge Complex skal han ha sagt at «alle vet at Black Lives Matter var en bløff. Nå er det over. Vær så god.»

Dette er det mange som ikke sier seg enig i. Under visningen var det flere kjente fjes til stede, deriblant Jaden Smith (24).

Men han ble ikke værende lenge.

Etter at plaggene med «White Lives Matter»-tekst på ble presentert, valgte den unge stjernen å gå. Det skrev han selv på Twitter.

Etterfulgt av dette kom det en rekke «tweets» fra Smith. Her skriver han blant annet: «Jeg bryr meg ikke om hvem det er, hvis jeg ikke føler budskapet, går jeg.»

– Jeg er rasende

På samme show befant også Gabriella Karefa-Johnson (31), en av Vogues moteredaktører, seg. Hun tok til Instagram for å dele noen tanker om visningen, men disse har senere blitt borte på grunn av appens 24 timers «Story»-funksjon.

Instagrams motepoliti «Diet Prada» har tatt skjermdumper av det som ble sagt i sosiale medier, og kaller selv «White Lives Matter»-budskapet for «farlig».

Karefa-Johnson la blant annet ut en video mens visningen pågikk. Her ser vi en av Wests modeller iført genseren med «White Lives Matter» på sammen med følgende tekst fra Vogue-redaktøren:

«Jeg er rasende ... Samler tankene mine ... DM meg for avhandling. Uforsvarlig oppførsel.»

Karefa-Johnson fortsatte å dele sine tanker i sosiale medier, og det skal ikke ha falt i god jord hos West. Han la blant annet ut et bilde av Karefa-Johnson, som senere er blitt slettet, med teksten «dette er ikke en moteperson.»

ANERKJENT: Vogue-skribent Gabriella Karefa-Johnson.

Dette har fått flere til å rase, deriblant modellen Gigi Hadid (27). Også hun har tatt til Instagram for å forsvare moteredaktøren, og beskriver henne som «en av de viktigste stemmene i bransjen». Nå har flere ventet på at Vogue, som er Karefa-Johnsons arbeidsgiver, skal si noe. Sjefen selv, Anna Wintour (72), var også til stede under visningen, men har ikke uttalt seg om hendelsene.

Nå har Vogue lagt ut følgende uttalelse på Instagram:

«Vogue står sammen med Gabriella Karefa-Johnson, vår globale moteredaktør og bidragsyter over lang tid. Hun ble personlig angrepet og mobbet. Dette er uakseptabelt. Nå mer enn noen gang, er stemmer som hennes viktige, og i et privat møte med Ye i dag, sa hun nok en gang hennes sannhet på den måten hun følte var best, på hennes premisser.»

Kanye West har også tatt til Instagram for å fortelle at de møttes. Han kaller redaktøren «sin søster» og skriver at de var uenige.

Kontroversiell

Kanye West har i løpet av sin karriere blitt hyllet for både musikk og design. Han har blant annet brukt musikken til å fortelle om sin egen psykiske helse. I 2018 fortalte han nemlig at han fikk diagnosen bipolar i en alder av 39 år. Albumet han slapp, «Ye», fikk terningkast 5 av VGs anmelder. Det er ikke første gang West høster ros og høye terningkast for sitt arbeid, men det er ikke alltid slik at påfunnene hans faller i god jord.

West er nemlig ikke fremmed for å provosere.

Han stormet scenen da Taylor Swift vant MTV VMA for beste musikkvideo i 2009, han vakte oppsikt da han viste støtte overfor Donald Trump (76) og bar «Make America Great Again»-caps. West har også kalt hjemløse for «sin største inspirasjon», ifølge Forbes. Han har ytret både det ene og det andre mot ekskona Kim Kardashian (41), og han har postet falsk dødsnyhet om Kardashians tidligere flamme Pete Davidson (28). For å nevne noe.

Mye tyder på at dette ikke er det siste vi vil høre fra West. Han bruker Instagram-kontoen sin støtt og stadig til å dele budskap og ytringer, for å så å slette dem igjen. Og blant «budskapene» som har befunnet seg der den siste uken, skal ifølge Forbes ha vært «da jeg sa krig, mente jeg krig», men det er ennå ikke kommet frem hva artisten og designeren mente med det.

Publisert:

Finn mer innhold om: